Wash and peel the potatoes. Peel the onions and grate them on a fine grater. Peel the garlic. Wash the chicken egg.
Картофель помойте и почистите. Репчатый лук очистите и натрите на мелкой терке. Почистите чеснок. Куриное яйцо помойте.
Prepare the dough. Grate the potatoes on a fine grater. Add egg, starch, salt and pepper to potatoes and onions. Mix well.
Приготовьте тесто. Картофель натрите на мелкой терке. К картофелю и луку добавьте яйцо, крахмал, соль, перец. Хорошо перемешайте.
Fry pancakes. Heat the vegetable oil. Spoon the batter into the pan like you would pancakes. Fry for 3-5 minutes on each side over medium heat.
Пожарьте деруны. Разогрейте растительное масло. Ложкой выкладывайте тесто на сковороду, как оладьи. Обжаривайте по 3-5 минут с каждой стороны на среднем огне.
Squeeze the garlic. Finely chop the dill. Mix sour cream with garlic and dill. Serve pancakes hot with sour cream sauce.
Выдавите чеснок. Укроп мелко порубите. Смешайте сметану с чесноком и укропом. Подавайте деруны горячими со сметанным соусом.