Wash the apples, core and peel them, then cut into thin slices. Remove the butter from the refrigerator an hour before cooking and let it melt.
Яблоки помойте, вырежьте из них сердцевину и очистите от кожуры, затем нарежьте тонкими дольками. Сливочное масло достаньте из холодильника за час до приготовления и дайте ему растаять.
Make the dough. Sift the flour through a sieve, add baking powder, butter and sour cream. Mix everything. Whisk the ingredients and knead into an elastic dough.
Сделайте тесто. Муку просейте через сито, добавьте разрыхлитель, масло и сметану. Все перемешайте. Взбейте ингредиенты и замесите эластичное тесто.
Prepare the filling. In a bowl, beat the egg with sugar, add flour and sour cream. Pour the resulting cream over the apples.
Приготовьте начинку. В миске взбейте яйцо с сахаром, добавьте муку и сметану. Полученным кремом залейте яблоки.
Bake a pie. Line a baking pan with parchment paper or grease it with butter. Place the dough on it and level it with your hands so that you get a “basket” with sides. Place apple and sour cream filling on top. Preheat the oven to 180 degrees and place the pie in it for 45 minutes. When it's baked, let it cool without removing it from the pan.
Испеките пирог. Форму для выпечки застелите пергаментной бумагой или смажьте маслом. Выложите на нее тесто и разровняйте его руками так, чтобы получилась «корзинка» с бортиками. Выложите сверху начинку из яблок и сметаны. Разогрейте духовку до 180 градусов и поставьте в нее пирог на 45 минут. Когда он испечется, дайте ему остыть, не вынимая из формы.
Sprinkle the finished pie with powdered sugar and decorate with berries.
Готовый пирог посыпьте сахарной пудрой и украсьте ягодами.