Remove the butter from the refrigerator in advance; it should be at room temperature. Sift the cocoa through a sieve.
Достаньте заранее сливочное масло из холодильника, оно должно быть комнатной температуры. Просейте какао через сито.
Prepare the glaze. Pour milk into the pan, add powdered sugar and cocoa sifted through a sieve. Stir and place the pan over medium heat. Stir the mixture constantly and bring to a boil, then remove from heat.
Подготовьте глазурь. Налейте в кастрюлю молоко, всыпьте сахарную пудру, просеянное через сито какао. Перемешайте и поставьте кастрюлю на средний огонь. Постоянно помешивайте массу и доведите до кипения, после чего снимите с огня.
Finish cooking. Cool the mixture slightly and add butter, mix thoroughly.
Завершите приготовление. Немного остудите массу и добавьте сливочное масло, тщательно перемешайте.
When serving, you can sprinkle coconut flakes or berries on top of the glaze - this way the eclairs will resemble a dessert prepared in a bakery in a small French village.
При подаче поверх глазури можно посыпать кокосовую стружку или выложить ягоды — так эклеры будут напоминать десерт, приготовленный в пекарне небольшой французской деревушки.