Wash the chicken and remove the skin. Divide it into parts: breast, legs, wings. Peel the carrots and onions and rinse under cold water. Peel the garlic cloves. Boil the eggs hard and peel them. Wash the tomatoes and cut into slices.
Помойте курицу и снимите с нее кожу. Разделите ее на части: грудку, ножки, крылышки. Морковь и лук почистите и промойте под холодной водой. Зубчики чеснока очистите от шелухи. Яйца отварите вкрутую и очистите от скорлупы. Томаты помойте и нарежьте кружочками.
Boil the chicken. Place the meat in a pan and fill it with cold water - it should cover the chicken by 5 cm. Place the pan over high heat.
Сварите курицу. Положите мясо в кастрюлю и залейте его холодной водой — она должна на 5 см покрыть курицу. Поставьте кастрюлю на сильный огонь.
Cook vegetables in broth. Add 1 peeled carrot, onion and garlic to the pan with the chicken. Cook the broth for another half hour. Then salt it, add coriander, bay leaf and black peppercorns. Leave the broth to simmer for another 30 minutes.
Приготовьте овощи в бульоне. Добавьте в кастрюлю к курице 1 очищенную морковь, лук и чеснок. Варите бульон еще полчаса. Затем посолите его, добавьте кориандр, лавровый лист и черный перец горошком. Оставьте бульон вариться еще на 30 минут.
Make decorations. Cut the second carrot into stars or other shapes. Cut the eggs into even slices.
Сделайте украшения. Вторую морковь нарежьте в виде звездочек или других фигур. Нарежьте ровными ломтиками яйца.
Prepare the broth and meat to set. Remove the boiled carrots, onions and garlic from the broth and discard. Strain the liquid and leave to cool. Separate the meat from the bones, cut it or divide it into fibers. Place the chicken in the pan. Place eggs and raw carrots on the meat. Fill everything with broth. Leave to cool, and then put the form with chicken jellied meat in the refrigerator for 4 hours.
Подготовьте бульон и мясо к застыванию. Вареную морковь, луковицу и чеснок достаньте из бульона и выбросите. Жидкость процедите и оставьте охлаждаться. Мясо отделите от костей, порежьте или разделите его на волокна. Выложите курицу в форму. Яйца и сырую морковь разложите на мясе. Залейте все бульоном. Оставьте остужаться, а затем уберите форму с куриным холодцом в холодильник на 4 часа.
Jellied meat made at home can take on a restaurant look. It is recommended to serve it with classic grated horseradish sauce. But the dish will become more beautiful and tasty if you add a little grated pickled beets and tomatoes cut into circles.
Сделанный в домашних условиях холодец может приобрести ресторанный вид. Его рекомендуют подавать с классическим соусом из тертого хрена. Но блюдо станет более красивым и вкусным, если добавить к нему немного тертой маринованной свеклы и порезанные кружками томаты.