Wash all vegetables, peel potatoes, carrots, garlic and onions. Rinse the meat under cold water and dry with paper towels and cut into cubes. Cut the eggplants into large cubes and sprinkle with salt. Leave for 10 minutes to remove the bitterness. Remove the seeds from the bell pepper.
Вымойте все овощи, почистите картофель, морковь, чеснок и лук. Мясо промойте под холодной водой и просушите бумажными салфетками и нарежьте кубиками. Баклажаны нарежьте крупными кубиками и посыпьте солью. Оставьте на 10 минут, чтобы избавиться от горечи. Из богларского перца удалите семена.
Prepare your food. Cut the onion into half rings and the carrots into circles. Chop the potatoes into large cubes, and also cut the tomatoes into cubes. Coarsely chop the bell pepper.
Подготовьте продукты. Лук нарежьте полукольцами, а морковь — кружочками. Нарубите картошку крупными кубиками, также кубиками нарежьте помидоры. Болгарский перец крупно порежьте.
Fry the ingredients. Pour sunflower oil into the frying pan, heat it and add the meat. Fry over medium heat, stirring occasionally, until lightened in color. Add chopped onions and carrots to the meat in the pan. Stir and cook over medium heat until the onions and carrots are soft.
Обжарьте ингредиенты. Налейте в сковороду подсолнечное масло, разогрейте его и выложите мясо. Обжарьте на среднем огне, периодически помешивая, пока оно не посветлеет. Добавьте в сковороду к мясу нарезанные лук и морковь. Перемешайте и обжарьте на среднем огне, пока лук и морковь не станут мягкими.
Finish preparing the ajapsandali. Place the meat and vegetables into a deep saucepan with a thick bottom and add chopped potatoes. Rinse the eggplants with water to remove the salt. Place them in a saucepan, add chopped bell peppers and tomatoes. Sprinkle with salt and pepper, add adjika and pour water into the pan. Cover with a lid and place over high heat. Bring to a boil, then reduce heat and simmer over low heat for 15-20 minutes. Add chopped dill, parsley and garlic to the prepared dish. Stir and remove from heat.
Завершите приготовление аджапсандали. Мясо с овощами переложите в глубокую кастрюлю с толстым дном и добавьте нарезанный картофель. Баклажаны ополосните водой, чтобы смыть соль. Переложите их в кастрюлю, добавьте нарезанный болгарский перец и помидоры. Посыпьте солью, перцем, добавьте аджику и влейте в кастрюлю воду. Накройте крышкой и поставьте на сильный огонь. Доведите до кипения, затем уменьшите огонь и тушите на маленьком огне 15-20 минут. В приготовленное блюдо добавьте нарезанные укроп, петрушку и чеснок. Перемешайте и снимите с огня.
Serve juicy and aromatic ajapsandali in deep plates with a slice of fragrant bread, garnished with fresh herbs if desired.
Сочный и ароматный аджапсандали подайте в глубоких тарелках с кусочком душистого хлеба, по желанию украсив свежей зеленью.