Melt the butter in the microwave or remove it from the refrigerator in advance. Sift the flour to saturate it with oxygen. Wash the strawberries and remove the sepals. Thaw frozen berries in advance at room temperature and drain the liquid.
Сливочное масло растопите в микроволновке или заранее достаньте из холодильника. Просейте муку, чтобы насытить ее кислородом. Клубнику промойте и удалите чашелистики. Замороженные ягоды разморозьте заранее при комнатной температуре и слейте жидкость.
Make the dough. Break two eggs into a bowl and add a glass of sugar. Beat eggs with sugar with a mixer at medium speed and add 5 tbsp. l. sour cream, beat again. Add soft butter and vanilla, then stir. Add sifted flour. Beat the resulting mixture with a mixer until a homogeneous mass is formed.
Сделайте тесто. Разбейте в миску два яйца и всыпьте стакан сахара. Взбейте миксером на средней скорости яйца с сахаром и добавьте 5 ст. л. сметаны, еще раз взбейте. Добавьте мягкое сливочное масло и ванилин, затем перемешайте. Всыпьте просеянную муку. Полученную смесь взбейте миксером до образования однородной массы.
Make strawberry pie. Grease the bowl and baking paper with vegetable oil. Place the dough, spreading it evenly over the bottom. Dip the strawberries in powdered sugar and place them loosely on top of the dough. Bake the cake on the baking setting for 70 minutes.
Приготовьте пирог с клубникой. Смажьте чашу и бумагу для выпечки растительным маслом. Выложите тесто, равномерно распределив его по дну. Обваляйте клубнику в сахарной пудре и неплотно уложите ее поверх теста. Выпекайте пирог в режиме «выпечка» в течение 70 минут.
Carefully remove the finished strawberry pie onto a plate and remove the paper from it. Sprinkle the pie with powdered sugar.
Аккуратно извлеките готовый клубничный пирог на тарелку, снимите с него бумагу. Посыпьте пирог сахарной пудрой.