Prepare the ingredients for the capelin and potato pie. Gut the fish, cut off the heads, wash well. Peel the onions and potatoes. Cut the potatoes into thin half-slices, and the onion into half rings.
Подготовьте продукты для пирога с мойвой и картошкой. Рыбу выпотрошите, отрежьте головы, хорошо помойте. Лук и картофель почистите. Картофель нарежьте тонкими половинчатыми пластиками, лук — полукольцами.
Prepare the dough. In a deep bowl, mix yeast, salt, sugar, flour. Add water and oil, knead the dough. Cover the bowl with a wet, warm towel and leave to rise for 1 hour.
Приготовьте тесто. В глубокой миске смешайте дрожжи, соль, сахар, муку. Добавьте воду и масло, замесите тесто. Накройте миску мокрым теплым полотенцем и оставьте для подъема на 1 час.
Prepare the filling while the dough is rising. Combine onions, potatoes, fish, vegetable oil, fish seasoning, salt and pepper in a bowl.
Приготовьте начинку, пока поднимается тесто. Соедините в миске лук, картошку, рыбу, растительное масло, приправу для рыбы, соль, перец.
Bake a pie with capelin and potatoes. Grease your hands and table with vegetable oil. Knead the finished dough a little and divide into two parts. Roll out one piece of dough into a layer and place in a greased pan. Spread the potato and fish filling on top in an even layer. Roll out the second part of the dough. Cover the filling with it, seal the edges and make a cut from the middle of the pie with a knife. Cover with a towel and leave to proof for 20 minutes. Bake in the oven at 200 degrees for 50-60 minutes.
Запеките пирог с мойвой и картошкой. Руки и стол смажьте растительным маслом. Готовое тесто немного обомните, разделите на две части. Раскатайте одну часть теста в пласт и выложите в смазанную маслом форму. Сверху ровным слоем выложите начинку из картофеля и рыбы. Раскатайте вторую часть теста. Накройте им начинку, залепите края и сделайте ножом надрез с середины пирога. Накройте полотенцем, оставьте на 20 минут для расстойки. Запекайте в духовке при 200 градусах 50-60 минут.
Cut the capelin and potato pie into pieces and serve.
Нарежьте пирог с мойвой и картошкой на кусочки и подавайте к столу.