Take the frozen dough out of the freezer in advance so that it thaws. If the chicken is frozen, also defrost it at room temperature. Wash chicken thighs under cold water and pat dry. Remove the skin, remove the meat from the bones and cut the chicken into small pieces. Peel the potatoes and wash under running water, then cut into thin slices. Peel the onion and cut into half rings. Wash the egg and separate the yolk from the white.
Замороженное тесто заранее достаньте их морозилки, чтобы оно оттаяло. Если куриное мясо заморожено, также разморозьте его при комнатной температуре. Куриные бедра помойте под холодной водой и обсушите. Снимите кожу, срежьте с костей мясо и нарежьте курицу мелкими кусочками. Картофель очистите и вымойте под проточной водой, затем нарежьте тонкими кружочками. Лук очистите от шелухи и нарежьте полукольцами. Помойте яйцо и отделите желток от белка.
Mix the filling ingredients. In a deep container, combine finely chopped chicken, potato slices and onion half rings. Add salt, pepper and mix the ingredients well.
Смешайте компоненты начинки. В глубокой емкости соедините мелко нарезанную курицу, кружочки картофеля и полукольца лука. Добавьте соль, перец и хорошо перемешайте ингредиенты.
Roll out the dough. Divide the puff pastry into two parts so that one is slightly larger than the other. Sprinkle the table with flour and roll out most of the dough to fit the baking pan. Grease a baking pan with butter and place the rolled out dough into it, forming sides.
Раскатайте тесто. Слоеное тесто разделите на две части так, чтобы одна была немного больше другой. Стол присыпьте мукой, раскатайте большую часть теста по размерам формы для выпекания. Форму для выпекания смажьте сливочным маслом и выложите в нее раскатанное тесто, сформировав бортики.
Place the filling and form a pie. Spread the prepared potato filling with chicken and onions evenly over the dough. Roll out the second piece of dough and cover the top of the pie with it. Connect the edges of the bottom and top layers of dough and carefully mold them so that the cake does not open during baking. Using a toothpick, make several small holes in the dough to allow steam to escape. Whisk the egg yolk and brush the top of the pie with it. Bake the potato pie for 50 minutes at 180 degrees.
Выложите начинку и сформируйте пирог. Равномерно распределите по тесту приготовленную картофельную начинку с курицей и луком. Раскатайте второй кусок теста и закройте им пирог сверху. Края нижнего и верхнего слоев теста соедините и тщательно слепите, чтобы пирог не раскрылся во время выпечки. С помощью зубочистки сделайте несколько небольших отверстий в тесте для выхода пара. Взбейте яичный желток и сверху смажьте им пирог. Выпекайте пирог с картошкой в течение 50 минут при 180 градусах.
Cut the finished layer pie with potatoes into portions, garnish with parsley sprigs and serve hot with sour cream.
Готовый слоеный пирог с картошкой порежьте на порционные кусочки, украсьте веточками петрушки и подавайте горячим вместе со сметаной.