Weigh out the required amount of sugar and grapefruit. Wash the citrus fruits, peel them and remove the white film so that only the pulp remains. Prepare sterilized jars and lids.
Отвесьте требуемое количество сахара и грейпфрутов. Цитрусы помойте, очистите от кожуры и белой плёнки, чтобы осталась только мякоть. Приготовьте стерилизованные банки и крышки.
Take the container where the jam will be cooked, put the grapefruit pulp into it, cover it with sugar and put it on the fire.
Возьмите посуду, где будет вариться варенье, переложите в нее мякоть грейпфрута, засыпьте ее сахаром и поставьте на огонь.
Cook the jam for 2-3 hours until the desired consistency.
Варите варенье 2-3 часа до желаемой консистенции.
Pour the prepared jam into jars and close the lids.
Разлейте готовое варенье по банкам и закройте крышками.
Place grapefruit jam in beautiful rosettes or vases. Serve aromatic tea or coffee, sliced lemon, and cookies. Garnish with mint sprigs.
Грейпфрутовое варенье поместите в красивые розетки или вазочки. Подайте ароматный чай или кофе, нарезанный лимон, печенье. Украсьте веточками мяты.