Clean and wash the chicken, vegetables, and herbs. Place the squid in boiling water for a minute, then plunge into cold water. Remove the top film from them. Then cut them into rings, salt and pepper, sprinkle with olive oil. Stir and leave to marinate for 15 minutes. Cut the onion, pepper, garlic and herbs into small pieces. Grate the cheese.
Очистите и помойте курицу, овощи, зелень. Кальмары опустите в кипяток на минуту, затем погрузите в холодную воду. Снимите с них верхнюю пленку. Затем порежьте их кольцами, посолите, поперчите, сбрызните оливковым маслом. Перемешайте и оставьте мариноваться на 15 минут. Нарежьте мелкими кусочками лук, перец, чеснок и зелень. Сыр натрите.
Boil chicken broth and salt it. If desired, add white roots, allspice, bay leaf.
Сварите куриный бульон, подсолите его. По желанию добавьте белые коренья, душистый перец, лавровый лист.
Fry the vegetables in butter and olive oil. Then send the squid to them for 2-3 minutes.
Обжарьте овощи на сливочном и оливковом масле. Затем отправьте к ним кальмары на 2-3 минуты.
Heat the remaining butter and olive oil in another pan. Pour rice into it to soak it in fat. Then pour in the chicken broth. As the rice is absorbed, add more and stir. When the broth is absorbed, add wine little by little.
Остальное сливочное и оливковое масло разогрейте в другой сковороде. Насыпьте в нее рис, для пропитки жиром. Затем налейте куриный бульон. По мере впитывания рисом, доливайте его и мешайте. Когда бульон впитается, понемногу вливайте вино.
By the time the wine evaporates, the rice will be ready. Add the contents of the frying pan with squid to it, stir and add a third of the grated cheese, and stir again.
К моменту выпаривания вина рис будет готов. Добавьте к нему содержимое сковороды с кальмарами, перемешайте и добавьте третью часть натертого сыра, и снова перемешайте.
Serve the risotto hot. Sprinkle the top first with herbs, then with the remaining cheese. Garnish with Hungarian pepper rings from the risotto and parsley sprigs.
Подавайте ризотто горячим. Сверху посыпьте сначала зеленью, затем остатками сыра. Украсьте колечками венгерского перца из ризотто, а также веточками петрушки.