Cook all types of seafood. Wash and peel the onions and garlic. Wash the tomatoes, peel them and chop them finely. Wash pepper, lemon, herbs. Cook the broth.
Приготовьте все виды морепродуктов. Помойте и очистите лук, чеснок. Помойте помидоры, очистите их от кожи и нарежьте мелко. Помойте перец, лимон, зелень. Сварите бульон.
For 1 tbsp. l. olive oil, fry the shrimp with a pinch of salt and pepper over high heat for 2-3 minutes in a large frying pan. Remove them, add more oil, fry the fish, cut into pieces, for a few minutes, and also remove.
На 1 ст. л. оливкового масла обжарьте креветки со щепоткой соли и перца на большом огне 2-3 минуты в большой сковороде. Уберите их, добавьте еще масло, обжарьте рыбу, порезанную на кусочки, тоже несколько минут, и также уберите.
Fry the onion in butter for 8 minutes, then the chopped garlic for a few seconds. Add rice, salt and pepper, pour in wine, stir and turn up the heat. The alcohol will evaporate in 5-7 seconds. Then add hot broth in portions, stir each time. Add broth until the rice is almost completely cooked. This will take approximately 20 minutes.
Лук пожарьте на сливочном масле 8 минут, затем нарезанный чеснок – на несколько секунд. Всыпьте рис, посолите, поперчите, влейте вино, перемешайте и прибавьте огонь. Алкоголь выпарится за 5-7 секунд. Тогда добавьте порционно горячий бульон, каждый раз перемешивайте. Бульон подливайте почти до полной готовности риса. На это уйдет примерно 20 минут.
Add shrimp, fish and tomatoes to the dish. Then chopped bunches of parsley and dill, the rest is butter. Stir.
Отправьте в блюдо креветки, рыбу и томаты. Затем нарезанные пучки петрушки и укропа, остальное сливочное масло. Перемешайте.
Serve the risotto with a fan of lemon wedges. The golden color of citrus and risotto will be emphasized by bright parsley, so use it for decoration.
Ризотто подавайте с выложенными веером дольками лимона. Золотистый цвет цитруса и ризотто подчеркнет яркая зелень петрушки, поэтому используйте ее для украшения.