Weigh all products. Set aside a measure of flour, milk, yogurt, butter, eggs for the dough. Separately set aside by weight the dairy products for the filling - suluguni cheese, cottage cheese.
Взвесьте все продукты. Отложите меру муки, молока, йогурта, масла, яиц для теста. Отдельно отложите по весу молочные продукты для начинки – сыр сулугуни, творог.
Mix the dough into the dough: add sugar, yeast, and a couple of tablespoons of flour into warm milk. Leave until a cap forms. Then pour in the yogurt, beat in the egg, add the butter and add the rest of the flour. Knead the dough and let it rise for 1.5 hours.
Замешайте на тесто опару: в тёплое молоко всыпьте сахар, дрожжи, пару ложек муки. Оставьте до образования шапки. Затем влейте йогурт, вбейте яйцо, положите сливочное масло и всыпьте остальную муку. Замесите тесто и дайте ему взойти в течение 1.5 часа.
Prepare the filling. Mix grated suluguni cheese, cottage cheese, beat eggs into them, add salt to taste, stir.
Приготовьте начинку. Смешайте тертый сыр сулугуни, творог, вбейте к ним яйца, посолите по вкусу, размешайте.
Divide the dough into 6 equal parts. Roll out thin flatbreads, add the filling, pin together in a circle in the middle and roll out lightly. Brush the top with yolk and sour cream. Place in the oven for 20 minutes at 180 degrees.
Тесто разделите на 6 равных частей. Раскатайте тонкие лепешки, положите начинку, скрепите по кругу в средине и слегка раскатайте. Верх смажьте желтком со сметаной. В духовку отправьте на 20 минут при 180 градусах.
Cut the khachapuri into beautiful triangles and place on a plate in a herringbone pattern. Place a row of sliced tomatoes. Garnish the dish with a sprig of purple basil. Serve sour cream.
Хачапури разрежьте на красивые треугольники и выложите на блюдо ёлочкой. Положите ряд нарезанного слайсами помидора. Украсьте блюдо веточкой фиолетового базилика. Подайте сметану.