Measure and weigh out pie ingredients. For those that were stored in the refrigerator, set them to warm up to room temperature. Peel the potatoes and wash them.
Отмерьте и отвесьте продукты для пирога. Те, которые хранились в холодильнике, выставьте, чтобы они нагрелись до комнатной температуры. Картофель очистите от кожуры и помойте.
Heat the milk to 30 degrees, add salt and yeast. Stir and add flour in parts, then heated butter, knead the dough, let it rise and rest for 1 hour.
Молоко подогрейте до 30 градусов, посолите, добавьте дрожжи. Размешайте и частями всыпьте муку, затем разогретое сливочное масло, замесите тесто, дайте ему подойти и отдохнуть 1 час.
For the filling, boil the potatoes. Add a little milk to it, and then grated cheese.
Для начинки отварите картофель. Добавьте в него немного молока, а затем натёртую на тёрку брынзу.
Roll the dough into flat cakes. Place the filling in the middle of each. Assemble the pie as shown in the photo. Line a baking sheet with parchment and place seam side down. Brush with beaten egg and prick with a fork. Make a hole in the middle for steam. Place in an oven preheated to 220 degrees for 13-15 minutes.
Раскатайте тесто в лепешки. На середину каждой положите начинку. Соберите пирог, как показано на снимке. Противень застелите пергаментом и выложите швом вниз. Смажьте взбитым яйцом, наколите вилкой. В средине сделайте отверстие для пара. Отправьте в разогретую до 220 градусов духовку на 13-15 минут.
Place the Ossetian pie on a plate and cut into triangles. Serve it with milk, kefir or sour cream.
Выставьте осетинский пирог на блюдо, нарежьте на треугольники. К нему подайте молоко, кефир или сметану.