Wash the watermelon and remove the peel. Also remove the green layer from the watermelon rinds.
Арбуз помойте, очистите от кожуры. Арбузные корки также очистите от зеленого слоя.
Cut the watermelon rinds into cubes of any size, but no more than 5 centimeters. Place in a multicooker bowl, sprinkle with sugar, stir, put in the refrigerator for several hours so that the crusts release the juice.
Арбузные корки нарежьте кубиками произвольного размера, но не более 5 сантиметров. Уложите в чашу мультиварки, присыпьте сахаром, перемешайте, уберите в холодильник на несколько часов, чтобы корки пустили сок.
Turn on the multicooker, turn on the “Jam” or “Stew” mode and cook for 1 hour. Cool completely and cook for another 40 minutes in the same mode, then pour into jars.
Включите мультиварку, включите режим "Варенье" или "Тушение" и готовьте 1 час. Полностью остудите и ещё 40 минут готовьте на том же режиме, затем разлейте по банкам.
The jam turns out to be very delicate in taste; its taste is revealed especially well when combined with strong black or herbal tea. For beauty, add a sprig of mint before serving.
Варенье получается по вкусу очень нежным, особенно хорошо его вкус раскрывается вместе с крепким черным или травяным чаем. Для красоты добавьте перед подачей веточку мяты.