Wash the cucumber and tomato, peel the onion and garlic. Rinse the dill and parsley. Cut the tomato into slices and the onion into half rings. Finely grate the cucumber. Grind the garlic in a press, finely chop the parsley and dill. Rinse the pork well, pat dry with a cloth and cut into large pieces.
Помойте огурец и помидор, лук и чеснок очистите от шелухи. Ополосните укроп и петрушку. Порежьте помидор ломтиками, лук полукольцами. Мелко натрите огурец. Чеснок измельчите в прессе, петрушку и укроп мелко нарежьте. Свинину хорошо промойте, обсушите тканевым полотенцем и нарежьте крупными ломтями.
Make a marinade for the meat. Finely chop the garlic, add olive oil, oregano, paprika, thyme, pepper and salt. Place the meat in a large bowl and pour in the marinade.
Сделайте маринад для мяса. Мелко нарежьте чеснок, добавьте к нему оливковое масло, орегано, паприку, тимьян, перец и соль. В большую миску положите мясо и залейте маринадом.
Prepare tzatziki. Mix cucumber, parsley, dill and garlic in a bowl. Add yogurt, lemon juice and olive oil. Add salt to taste and stir.
Приготовьте дзадзики. Смешайте в миске огурец, петрушку, укроп и чеснок. Влейте йогурт, лимонный сок и оливковое масло. Посолите по вкусу и перемешайте.
Fry the ingredients. Preheat grill to medium heat. Fry onion on each side for about 5 minutes, meat for 7-10 minutes, pita bread for 1 minute. Cut the meat into small cubes.
Обжарьте ингредиенты. Гриль разогрейте до средней температуры. Обжарьте с каждой стороны лук около 5 минут, мясо 7-10 минут, питы по 1 минуте. Мясо нарежьте небольшими брусочками.
Assemble the gyros. Place the meat in the pita first, then the onion and tomato. Pour the sauce over everything.
Соберите гирос. В питу положите сначала мясо, затем лук и помидор. Полейте все сверху соусом.
Often in Greek cafes, French fries are added to gyros. This recipe does not use it, but this does not prevent you from serving the dish on a plate with French fries - it will be even tastier, and most importantly, more satisfying.
Зачастую в греческих кафе в гирос добавляют картофель фри. В этом рецепте он не используется, однако это не мешает подать блюдо на тарелке с картошкой фри — так будет еще вкуснее, а главное — сытнее.