Prepare ingredients for pumpkin hummus. Peel the pumpkin, garlic and onion. Cut into pieces.
Подготовьте продукты для тыквенного хумуса. Тыкву, чеснок и лук почистите. Нарежьте на кусочки.
Boil the chickpeas. Soak the beans in water for 6-8 hours, then boil until tender for 30-40 minutes. Add salt and cool.
Отварите нут. Замочите бобы в воде на 6-8 часов, затем отварите до готовности в течение 30-40 минут. Посолите, остудите.
Prepare the vegetables. Season the pumpkin, garlic and onion with salt and pepper, and bake in the oven in foil at 200 degrees for 40-60 minutes.
Подготовьте овощи. Тыкву, чеснок и лук посолите, поперчите, запеките в духовке в фольге при 200 градусах 40-60 минут.
Make pumpkin hummus. Using a blender, puree the boiled chickpeas. To make the mass tender, add a little broth to the chickpeas. Make the same puree from pumpkin, onions and garlic. Mix with chickpeas. Salt, add paprika, lemon juice, tahini, cinnamon. Blend again with a blender. Let the pumpkin hummus sit for 30 minutes.
Приготовьте тыквенный хумус. Блендером измельчите в пюре отварной нут. Чтобы масса получилось нежной, добавьте к нуту немного отвара. Сделайте так же пюре из тыквы, лука и чеснока. Смешайте с нутом. Посолите, добавьте паприку, лимонный сок, тахини, корицу. Еще раз пробейте блендером. Дайте настояться тыквенному хумусу 30 минут.
Serve pumpkin hummus with flatbread, pita bread, or crackers.
Подавайте тыквенный хумус с пресной лепешкой, лавашем или крекером