Prepare ingredients for escabeche. Clean the shrimp: remove the shell and vein. Wash the leeks and finely chop them.
Подготовьте продукты для эскабече. Креветки почистите: удалите панцирь и вену. Помойте лук-порей, мелко нашинкуйте.
Make the escabeche marinade. Fry the leeks in a frying pan in olive oil for 10-15 minutes with the addition of salt, pepper, and bay leaf. Stir the greens occasionally. Pour in the wine and bring to a boil. Add vinegar. Cook for 10 minutes without covering with a lid. Finally add raisins and almonds. Stir in onion marinade.
Сделайте маринад для эскабече. Обжарьте на сковороде в оливковом масле лук-порей 10-15 минут с добавлением соли, перца, лаврового листа. Периодически перемешивайте зелень. Влейте вино, доведите до кипения. Добавьте уксус. Готовьте 10 минут, не закрывая крышкой. В конце всыпьте изюм и миндальные лепестки. Перемешайте луковый маринад.
Prepare the shrimp. Sprinkle them with flour and fry in a frying pan for 1 minute on each side.
Подготовьте креветки. Обсыпьте их мукой и обжарьте на сковороде с каждой стороны по 1 минуте.
Prepare shrimp escabeche. Place half of the onion marinade on a plate, top with shrimp, then add more marinade. Place in the refrigerator for 8 hours.
Приготовьте эскабече с креветками. Выложите на тарелку половину лукового маринада, сверху уложите креветки, затем снова маринад. Уберите в холодильник на 8 часов.
Serve the shrimp escabeche cold.
Подавайте эскабече из креветок к столу в холодном виде.