Prepare the ingredients for the salted cake. Melt the butter. Finely chop the ham, olives and cheese. Separate the whites from the yolks. Squeeze out the yogurt. To do this, place a colander over the pan and place two layers of gauze on top. Place yogurt on top, gather the edges of the gauze, and tie a knot on top. Hang the cheesecloth with yogurt over the container for 30 minutes to drain off excess liquid.
Подготовьте продукты для соленого кекса. Масло сливочное растопите. Ветчину, маслины и сыр мелко нарежьте. Отделите белки от желтков. Отожмите йогурт. Для этого поставьте дуршлаг над кастрюлей, сверху выложите два слоя марли. Положите сверху йогурт, соберите края марли, завяжите сверху в узел. Подвесьте марлю с йогуртом над емкостью на 30 минут, чтобы лишняя жидкость стекла.
Prepare salted cake. Beat the whites until thick. Combine baking powder with flour. Add the yolks to the mixture, pour in the butter and yogurt. Stir. Then add cheese, ham, olives. Pepper it. Carefully pour in the whipped whites. Gently stir the dough with a spoon or your hands. Place the dough on a baking sheet, greased and sprinkled with flour. Bake at 180 degrees for 40 minutes.
Приготовьте соленый кекс. Взбейте белки до густого состояния. Разрыхлитель соедините с мукой. Добавьте в смесь желтки, влейте масло и йогурт. Перемешайте. Затем всыпьте сыр, ветчину, маслины. Поперчите. Аккуратно влейте взбитые белки. Осторожно перемешайте тесто ложкой или руками. Выложите тесто на противень, смазанный маслом и присыпанный мукой. Запекайте при 180 градусах 40 минут.
Let the finished cake cool, cut it into portions and serve.
Дайте готовому кексу остыть, нарежьте его на порционные кусочки и подайте к столу.