Warm the kefir and milk a little. Sift the flour.
Кефир и молоко немного подогрейте. Муку просейте.
Beat eggs with salt. Add flour and stir a little. Continuing to stir, pour kefir into the dough in a thin stream, then milk. Add sugar and soda to the mixture. Pour vegetable oil into the dough and mix thoroughly with a whisk again.
Яйца взбейте с солью. Всыпьте муку и немного перемешайте. Продолжая помешивать, тонкой струйкой порционно влейте в тесто сначала кефир, затем — молоко. Добавьте к массе сахар и соду. Влейте в тесто растительное масло и еще раз тщательно перемешайте венчиком.
Heat a frying pan over high heat. There is no need to grease it with oil, since it is already contained in the pancake batter. Pour about half a ladle of batter into a thin layer onto the pan. Bake pancakes over medium heat until golden brown on both sides.
Разогрейте на максимальном огне сковороду. Маслом смазывать ее не нужно, так как оно уже содержится в тесте для блинчиков. Вылейте примерно половину половника теста тонким слоем на сковороду. Выпекайте блины на среднем огне до румяности с обеих сторон.
Grease each prepared pancake with butter. Pancakes can be served with different fillings. One of them is grated apple with honey.
Каждый готовый блинчик смажьте сливочным маслом. Блины можно подавать с разными начинками. Одна из них — перетертое яблоко с медом.