Chili pepper sauce is popular in almost all Asian countries and Latin America. In ancient times, chili peppers were offered as a gift to the gods as a useful plant. It is not surprising, because it contains a large amount of vitamins, minerals, iron, zinc, potassium, folic and ascorbic acids. The sauce can be prepared from either fresh or dry pepper. It goes well with fish and meat, and also goes well with vegetable side dishes.
Соус на основе чили популярен во многих азиатских странах и в странах Латинской Америки. В древности чили приносили богам как полезное растение. И это не удивительно: в его составе много витаминов, минералов, железа, цинка, калия, аскорбиновой и фолиевой кислот. Соус можно приготовить как из свежего чили, так и из сухого. Он отлично дополняет рыбу и мясо, а также хорошо гармонирует с овощными гарнирами.
Steps / Шаги:
Wash the peppers, remove membranes and seeds. Leave one pod unpeeled. Peel the garlic and disassemble into slices. Cut the pepper into small pieces.
Перец помойте, удалите перепонки и семена. Один стручок оставьте неочищенным. Чеснок очистите от шелухи и разберите на дольки. Перец порежьте на небольшие кусочки.
Chop the vegetables.
Измельчите овощи.
Cook the sauce.
Сварите соус.
You can serve the sauce with fried chicken wings and boiled rice.
Подавать соус можно с жареными куриными крылышками и отварным рисом.