Conveniently place the products you need on your desktop. Cut the bread into pieces 1.5 cm thick. Break the chocolate into pieces of any size. Prepare a heat-resistant form.
Удобно расположите на рабочем столе нужные продукты. Хлеб порежьте на кусочки толщиной 1,5 см. Шоколад поломайте кусочками произвольного размера. Приготовьте жаропрочную форму.
Make the pudding base. Place the slices of bread in a heatproof dish so that the edges overlap each other. Sprinkle with chocolate chips. Place a second layer of bread on top.
Сделайте основу для пудинга. В жаропрочную форму уложите ломтики хлеба так, чтобы края заходили друг на друга. Посыпьте кусочками шоколада. Сверху уложите второй слой хлеба.
Make a fill. Make cocoa from milk, sugar and cocoa powder. Beat the eggs in a separate container. Add cream to it and stir. Pour hot cocoa into the beaten eggs in a thin stream, constantly stirring vigorously. The mass should be homogeneous. Pour the chocolate-egg mixture over the pudding base and leave to soak for 30 minutes.
Сделайте заливку. Из молока, сахара и какао-порошка сварите какао. Яйца взбейте в отдельной емкости. Добавьте к ним сливки и перемешайте. Горячее какао тонкой струйкой влейте во взбитые яйца, постоянно интенсивно перемешивая. Масса должна получиться однородной. Шоколадно-яичной смесью залейте основу для пудинга и оставьте на 30 минут для пропитки.
Bake the pudding. Preheat the oven to 180 degrees, place the pudding pan inside and bake for 20 minutes.
Испеките пудинг. Разогрейте духовку до 180 градусов, поставьте внутрь форму с пудингом и выпекайте в течение 20 минут.
Remove the bread pudding with chocolate chips from the mold, place on a serving plate, sprinkle with powdered sugar and decorate with chocolate chips. Serve with a cup of hot cocoa.
Хлебный пудинг с кусочками шоколада извлеките из формы, выложите на сервировочное блюдо, посыпьте сахарной пудрой и украсьте кусочками шоколада. Подавайте к столу вместе с чашечкой горячего какао.