Measure out the required amount of food. Wash the lemon, dry with a paper towel, cut off the zest, and squeeze out the juice. Mix cinnamon with sugar.
Отмерьте необходимое количество продуктов. Лимон вымойте, обсушите бумажным полотенцем, срежьте цедру, выжмите сок. Корицу смешайте с сахаром.
Make the pumpkin base. In a deep bowl, beat the yolks with pumpkin puree, add half the sugar, add lemon zest and juice, and add salt. Stir.
Сделайте тыквенную основу. В глубокой миске взбейте желтки с тыквенным пюре, всыпьте половину сахара, добавьте цедру и сок лимона, посолите. Перемешайте.
Prepare the yeast base. Dissolve dry yeast in warm water, add the remaining sugar, stir. Leave for 10 minutes.
Приготовьте дрожжевую основу. Сухие дрожжи разведите в теплой воде, добавьте оставшийся сахар, перемешайте. Оставьте на 10 минут.
Combine the bases and knead the dough. Combine the pumpkin and yeast bases, add flour in portions, kneading a homogeneous dough. The consistency should be sticky and wet. Grease a deep bowl with vegetable oil, place the dough, cover with a towel and leave to rise for 30 minutes. Then knead the dough and leave for another 30 minutes.
Соедините основы и замесите тесто. Соедините тыквенную и дрожжевую основы, порционно добавляйте муку, замешивая однородное тесто. По консистенции оно должно получиться липким и влажным. Глубокую миску смажьте растительным маслом, выложите тесто, накройте полотенцем и оставьте для подъема на 30 минут. Затем тесто обомните и оставьте еще на 30 минут.
Fry the pumpkin donuts. Heat the oil in a saucepan, using two spoons moistened with water, form a ball from a piece of dough. Place in oil and fry over medium heat until golden brown. Turn the product several times during the frying process. Then place the donut on paper towels to remove excess oil.
Пожарьте тыквенные пончики. В сотейнике разогрейте масло, при помощи двух ложек, смоченных водой, сформируйте из кусочка теста шарик. Опустите в масло и обжаривайте на огне чуть ниже среднего до румяности. В процессе обжарки переворачивайте изделие несколько раз. Затем пончик выложите на бумажные салфетки, чтобы удалить лишнее масло.
Place the pumpkin donuts on an elegant serving plate and sprinkle with the cinnamon and powdered sugar mixture. Serve with a glass of cold milk.
Пончики из тыквы выложите на изящную сервировочную тарелку, посыпьте смесью из корицы и сахарной пудры. Подавайте со стаканом холодного молока.