Prepare all ingredients. Rinse the chanterelles, then place them in a saucepan, add water and cook over low heat for 15-20 minutes after boiling. If you are using dried mushrooms, soak them in room temperature water for 40-60 minutes before rinsing.
Подготовьте все ингредиенты. Лисички ополосните, затем выложите в кастрюлю, залейте водой и варите на тихом огне 15-20 минут после закипания. Если вы используете сушеные грибы, перед промывкой замочите их в воде комнатной температуры на 40-60 минут.
Peel the potatoes and onions. Cut the potatoes into slices. Cut the onion into half rings.
Картофель и лук очистите. Картофель нарежьте ломтиками. Лук нарежьте полукольцами.
Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the potatoes for 5-7 minutes on each side. The slices should turn golden. Do not stir too often to ensure crispy crust on each side.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте картофель 5-7 минут с каждой стороны. Ломтики должны стать золотистыми. Не перемешивайте слишком часто, чтобы корочка получилась хрустящей с каждой стороны.
Add the onion and fry along with the potatoes for another 4-5 minutes.
Добавьте лук и обжаривайте вместе с картофелем еще 4-5 минут.
Place the mushrooms in the pan and fry for 4-5 minutes.
Выложите на сковороду грибы и обжаривайте 4-5 минут.
Salt and pepper the dish to taste. Add greens. Fried potatoes with chanterelles are ready.
Посолите и поперчите блюдо по вкусу. Добавьте зелень. Жареный картофель с лисичками готов.
Serve the fried potatoes with chanterelles, topped with a generous portion of cheese or a dollop of sour cream.
Подавайте жареный картофель с лисичками, посыпав щедрой порцией сыра или сдобрив ложкой сметаны.