Conveniently place the products you need on your desktop. Wash the herring thoroughly under running water, cut off the heads and gut. Peel the onions and garlic. Finely chop. Break the bay leaf into pieces. To serve, wash the lettuce leaves and dry them on paper towels.
Удобно расположите на рабочем столе нужные продукты. Сельдь тщательно вымойте под проточной водой, отрежьте головы и выпотрошите. Репчатый лук и чеснок почистите. Мелко порежьте. Лавровый лист поломайте на кусочки. Листья салата для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах.
Prepare the herring. Clean the fish carcasses from skin and bones and rinse again. Cut into small pieces.
Подготовьте сельдь. Тушки рыбы очистите от кожи и костей, еще раз промойте. Нарежьте кусочками небольшого размера.
Season the fish with spices. Place a layer of herring in a deep container and sprinkle with a little salt. Sprinkle with onions, season with pepper, add pieces of bay leaf and peppercorns. Spread a layer of herring, sprinkle with spices and onions again, and distribute chopped garlic on top.
Заправьте рыбу специями. В глубокую емкость выложите слой сельди, немного посыпьте солью. Присыпьте луком, приправьте перцем, добавьте кусочки лаврового листа и горошины перца. Распределите слой селедки, снова посыпьте специями и луком, сверху распределите резаный чеснок.
Marinate the fish. Combine vinegar, soy sauce and vegetable oil. Stir and pour the marinade over the fish. Place in the refrigerator for 2 hours.
Замаринуйте рыбу. Соедините уксус, соевый соус и растительное масло. Перемешайте, залейте рыбу маринадом. Отправьте в холодильник на 2 часа.
Line a serving dish with lettuce leaves and place herring hex on them. Serve with boiled potatoes.
Сервировочное блюдо застелите листьями салата, выложите на них хе из сельди. Подавайте к столу с отварным картофелем.