Measure out the required amount of products and place them conveniently on your work table. 2 hours before cooking, remove the butter from the refrigerator; it should be very soft. Sift the flour through a sieve and mix with baking powder. Prepare a mixer and a springform pan with a diameter of 24 cm. Turn on the oven to 180 degrees.
Отмерьте необходимое количество продуктов, удобно расположите их на рабочем столе. За 2 часа до начала приготовления достаньте сливочное масло из холодильника, оно должно быть очень мягким. Муку просейте через сито и смешайте с разрыхлителем. Приготовьте миксер и разъемную форму диаметром 24 см. Включите духовку на 180 градусов.
Place 150 g of softened butter in a deep container, beat with a mixer for 3-4 minutes. Without stopping whisking, add salt, add 180 g of sugar and 3 eggs in portions. Add 130 g of flour with baking powder, beat quickly. Grease the mold with butter and sprinkle with flour. Place the dough and place in an oven preheated to 180 degrees for 35-40 minutes. Then remove the cake from the pan and cool on a wire rack.
150 г размягченного масла положите в глубокую емкость, взбейте миксером в течение 3-4 минут. Не прекращая взбивать, добавьте соль, порционно введите 180 г сахара и 3 яйца. Всыпьте 130 г муки с разрыхлителем, быстро взбейте. Форму смажьте маслом, присыпьте мукой. Выложите тесто и поставьте в разогретую до 180 градусов духовку на 35-40 минут. Затем извлеките бисквит из формы и остудите на решетке.
While the biscuit is cooling, make the cream. In a deep container, combine 90 g of sugar, 1 egg, 100 ml of milk, 50 g of flour and beat. Bring 150 ml of milk to a boil, pour the prepared egg-sugar mixture into it in a thin stream. Reduce heat to low and cook, stirring constantly, until thickened. Then turn off the heat, cover the surface of the cream with cling film and cool to room temperature.
Пока бисквит остывает, займитесь кремом. В глубокой емкости соедините 90 г сахара, 1 яйцо, 100 мл молока, 50 г муки и взбейте. 150 мл молока доведите до закипания, влейте в него тонкой струйкой подготовленную яично-сахарную смесь. Убавьте огонь до слабого и варите, постоянно помешивая, до загустения. Затем выключите огонь, накройте поверхность крема пищевой пленкой и остудите до комнатной температуры.
Beat 160 g of butter with vanilla at medium mixer speed until pale. Add small portions to the cooled custard, whisking constantly.
160 г сливочного масла взбейте с ванилином на средней скорости миксера, пока не побелеет. Небольшими частями введите в остывший заварной крем, постоянно взбивая.
Make syrup. Pour 60 g of sugar into the water, stir until the crystals are completely dissolved, add cognac and stir.
Сделайте сироп. В воду насыпьте 60 г сахара, перемешивайте до полного растворения кристаллов, добавьте коньяк и перемешайте.
Assemble the cake. Cut the biscuit into 3 parts. Place the top down and soak in syrup. Spread half the cream, place the second cake layer. Soak with syrup, spread the remaining cream. Place the bottom cake and soak in syrup. Place in the refrigerator to cool.
Соберите торт. Бисквит разрежьте на 3 части. Верхушку положите вниз, пропитайте сиропом. Распределите половину крема, уложите второй корж. Пропитайте сиропом, распределите оставшийся крем. Уложите нижний корж, пропитайте сиропом. Отправьте для охлаждения в холодильник.
Make the glaze. Pour milk into a saucepan, add 120 g of sugar and cocoa. Heat over low heat, stirring constantly until slightly thickened.
Сделайте глазурь. В сотейник налейте молоко, добавьте 120 г сахара и какао. Прогрейте на слабом огне, постоянно помешивая до слабого загустения.
Decorate the cake. Using a silicone brush, brush the top and sides of the cake with frosting. Let it harden.
Украсьте торт. При помощи силиконовой кисточки смажьте верх и бока торта глазурью. Дайте застыть.
Place the cake on an elegant serving platter. Serve with a cup of freshly brewed aromatic tea.
Торт выложите на изящное сервировочное блюдо. Подавайте с чашечкой свежезаваренного ароматного чая.