Before cooking, rinse the lamb thoroughly and remove unnecessary veins and skin. Rinse the vegetables with cold water, peel the potatoes and carrots and chop coarsely. Cut the stem off the eggplant, cut in half and add salt, then cut into semicircular slices. Peel the onions and garlic. Wash the tomatoes and cut into slices. Wash the bell pepper, remove the core, cut into large squares. Wash the dill and cilantro and chop separately. Prepare a cauldron or pan with thick walls.
Перед готовкой хорошо промойте баранину, очистите ее от ненужных жилок и кожи. Овощи сполосните холодной водой, картофель и морковь очистите от кожуры и порежьте крупно. С баклажана срежьте плодоножку, разрежьте пополам и подсолите, затем нарежьте полукруглыми ломтиками. Лук и чеснок очистите от шелухи. Помидоры помойте и нарежьте дольками. Болгарский перец помойте, освободите от сердцевины, нарежьте купными квадратами . Зелень укропа и кинзы промойте и нарежьте отдельно. Приготовьте казан или кастрюлю с толстыми стенками.
Cook the broth. Place the meat in a cauldron, add a whole onion and celery. Pour water over the ingredients and cook over high heat. When foam forms, remove it, add salt to the broth, reduce heat to low and simmer the meat for about 2 hours.
Сварите бульон. Мясо уложите в казан, добавьте целую луковицу и сельдерей. Залейте ингредиенты водой и варите на сильном огне. Когда образуется пена, уберите ее, посолите бульон, убавьте огонь до минимума и томите мясо около 2 часов.
Make some soup. After two hours, remove the onion, celery and meat from the broth. Cut the meat into large pieces and put it back, add potatoes and eggplants to the cauldron. Set the fire to maximum. When the broth comes to a boil, add carrots, chopped onions and bell peppers. After 5 minutes, add tomatoes and salt. Reduce the heat to low again, and cook the dish itself under a closed lid for about 30 minutes.
Сварите суп. По истечении двух часов достаньте из бульона луковицу, сельдерей и мясо. Мясо нарежьте крупными кусками и положите обратно, добавьте в казан картофель и баклажаны. Огонь поставьте на максимум. Когда бульон закипит, добавьте морковь, нарезанный лук и болгарский перец. Спустя 5 минут положите помидоры и соль. Огонь вновь убавьте до минимума, а само блюдо варите под закрытой крышкой около 30 минут.
Finish cooking. Add garlic and dill to the finished soup, add cumin. At the very end, add allspice and red pepper. Remove from heat and let sit covered for 5 minutes.
Закончите приготовление. Чеснок и зелень укропа добавьте в готовый суп, засыпьте зиру. В самом конце добавьте душистый и красный перец. Снимите с огня и дайте 5 минут настояться под крышкой.
Serve the finished soup hot, adding chopped cilantro.
Подавайте готовый суп горячим, добавив в него нарубленную зелень кинзы.