Salting lard is considered a traditional way of preparing this product, popular in Russia, Belarus, and Ukraine. Lard is considered a healthy product because it contains polyunsaturated acids that normalize the production of hormones. Also, in the human body, due to lard, cholesterol metabolism is improved and immunity is increased. In addition, lard contains vitamins A, E, D, and carotene. When consuming lard, the liver is cleansed, the functioning of the gallbladder is normalized, and toxic substances are eliminated.
Засолка сала — традиционный способ приготовления этого продукта, который пользуется популярностью в России, Беларуси и Украине. Сало считают полезным, поскольку в нём присутствуют полиненасыщенные жирные кислоты, способствующие нормализации гормонального баланса. Кроме того, благодаря салу улучшается обмен холестерина и укрепляется иммунитет. В его составе есть витамины А, Е, D и каротин. Употребление сала способствует очищению печени, нормализации работы желчного пузыря и выведению токсинов.
Steps / Шаги:
Rinse the lard. Use a knife to remove the dark coating from the skin. Cut the piece into three parts. Peel the garlic.
Сало промойте. Ножом снимите темный налет со шкурки. Разрежьте кусок на три части. Чеснок очистите от шелухи.
Prepare the brine. Pour water into a saucepan, add salt and sugar, add bay leaf and peppercorns. Place it on the fire and bring to a boil. Boil for 3-4 minutes. Then remove the brine from the heat.
Приготовьте рассол. В кастрюлю налейте воду, насыпьте соль и сахар, добавьте лавровый лист, перец горошком. Поставьте ее на огонь и доведите до кипения. Кипятите 3-4 минуты. Затем снимите рассол с огня.
Salt the lard. Wash the onion skins and place them in hot brine. Then place pieces of lard on it. Since the water should completely cover it, cover the lard with a small lid or plate and place a small weight on top. Place the pan on the fire, bring to a boil and cook for 15 minutes. Cool the brine and lard at room temperature, then refrigerate for 1 day.
Засолите сало. Луковую шелуху промойте, выложите ее в горячий рассол. Затем на нее положите кусочки сала. Так как вода должна полностью покрыть его, накройте сало небольшой крышкой или тарелкой, а сверху положите небольшой груз. Поставьте кастрюлю на огонь, доведите до кипения и варите 15 минут. Остудите рассол и сало при комнатной температуре, затем поставьте в холодильник на 1 сутки.
Season the lard with spices and salt. Remove the lard from the brine and pat dry with paper towels. Squeeze the garlic onto the pieces of lard through a press, sprinkle with red pepper and khmeli-suneli. Rub the mixture onto the lard on all sides. In this form it can be eaten immediately.
Приправьте сало специями и солью. Достаньте сало из рассола и обсушите бумажными полотенцами. Чеснок выдавите на кусочки сала через пресс, посыпьте красным перецем и хмели-сунели. Смесью натрите сало со всех сторон. В таком виде его можно есть сразу.
Serve the lard as an appetizer, cutting it into slices. It goes well with gherkins and dark bread.
Подавайте сало к столу в качестве закуски, нарезав на ломтики. Оно хорошо сочетается с корнишонами и темным хлебом.