Asparagus is a very useful plant. The taste is reminiscent of green beans, but has a more delicate structure. Popular in Europe and Asia. White and green asparagus are commonly used in cooking. It is not the leaves that are eaten, but the young stems. Fresh asparagus shoots last only 3-4 days, so the product is most often sold frozen. Cooking the pods is a pleasure. They can be baked, fried, boiled, stewed, etc. The simplest recipe is asparagus in soy sauce and olive oil in the oven.
Спаржа — полезное растение. По вкусу напоминает стручковую фасоль, но её структура более нежная. Она широко популярна в Европе и Азии. В кулинарии обычно используют белую и зелёную спаржу. В пищу идут не листья, а молодые стебли. Свежие побеги спаржи сохраняются всего 3–4 дня, поэтому чаще всесто этого продаётся замороженная продукция. Готовить стебли одно удовольствие: их запекают, жарят, варят, тушат и так далее. Самый простой рецепт — спаржа в соевом соусе с оливковым маслом в духовке.
Steps / Шаги:
Prepare the asparagus for roasting. Thaw the plant at room temperature or in the microwave.
Подготовьте спаржу для запекания. Разморозьте растение при комнатной температуре или в микроволновке.
Prepare the asparagus. Combine soy sauce and olive oil. Dip the asparagus into this mixture.
Подготовьте спаржу. Соедините соевый соус и оливковое масло. Обмакните спаржу в эту смесь.
Bake it. Place the asparagus in a baking sheet or ovenproof dish. Season with salt and pepper. Bake in the oven at 175-180 degrees for 10-15 minutes.
Запеките. Выложите спаржу в противень или жаропрочную форму. Посолите и поперчите. Запекайте в духовке при 175-180 градусах 10-15 минут.
Serve baked asparagus with potatoes, pasta or meat.
Подавайте запеченную спаржу к картофелю, макаронам или мясу.