Preheat the oven to 200 ⁰C. Wash the vegetables and dry with a paper towel.
Разогрейте духовку до 200 ⁰С. Овощи помойте и просушите бумажным полотенцем.
In the potatoes, without removing the peel, make several cuts deep to the middle of the tuber. Wrap the potatoes in food foil, leaving the cut areas exposed.
В картофеле, не снимая кожуры, сделайте несколько надрезов глубиной до середины клубня. Оберните картофель пищевой фольгой, оставив открытыми места надрезов.
Prepare the potato filling. Chop the dill and garlic finely. Place in a bowl and mix with vegetable oil, salt and spices.
Приготовьте начинку для картофеля. Укроп и чеснок порубите мелко. Выложите в миску и смешайте с растительным маслом, солью и специями.
Spread the resulting filling evenly over the potatoes. Make sure that liquid and vegetables penetrate into the cuts. Place the dish in the oven and bake for 40 minutes at 200°C.
Равномерно распределите получившуюся начинку по картофелю. Следите, чтобы жидкость и овощи проникали в разрезы. Отправьте блюдо в духовку и запекайте 40 минут при 200 ⁰С.
Decorate the finished dish with herbs. Everything is ready. Bon appetit.
Украсьте готовое блюдо зеленью. Все готово. Приятного аппетита.
Serve accordion potatoes with a sour cream sauce based on sour cream, mustard, lemon juice, salt, pepper and finely chopped fresh herbs.
Подайте картошку-гармошку со сметанным соусом на основе сметаны, горчицы, лимонного сока, соли, перца и мелко нарубленной свежей зелени.