Prepare the necessary ingredients, several bowls and a rectangular baking dish with high sides.
Приготовьте необходимые продукты, несколько мисок и прямоугольную форму для запекания с высокими бортами.
Prepare the filling. Fry the duck breast and ham, cut into cubes, in oil over high heat, leaving the second part of the duck breast and ham raw. Mix cooked and raw meat in a bowl, add salt, pepper and pistachios to it, mix well.
Приготовьте начинку. Утиную грудку и ветчину, нарезанные кубиком, обжарьте на масле на сильном огне, вторую часть утиной грудки и ветчины оставьте сырой. Готовое и сырое мясо смешайте в миске, добавьте к нему соль, перец и фисташки, хорошо перемешайте.
Assemble the terrine. Arrange the strips of bacon in the pan so that it covers the entire pan, with the ends slightly peeking out. Place the meat mixture inside and cover with the overhanging ends of the bacon. Place the pan in an oven preheated to 160 degrees for 50-60 minutes. After cooking, cool the finished dish, cover with cling film, place a press on top and keep in the refrigerator for 1 day.
Соберите террин. В форме разложите полоски бекона так, чтобы он закрыл всю емкость, а концы слегка выглядывали наружу. Внутрь выложите мясную смесь и накройте ее свисающими концами бекона. Поставьте форму в разогретую до 160 градусов духовку на 50-60 минут. После приготовления готовое блюдо остудите, накройте пищевой пленкой, положите сверху пресс и подержите 1 сутки в холодильнике.
Serve the terrine on a wide serving plate, cutting it into portions and garnishing with olives.
Подавайте террин к столу на широкой сервировочной тарелке, нарезав его на порционные куски и украсив оливками.