Wash and peel the potatoes. Thaw the lard in the refrigerator for 2 hours, wash. Peel the garlic. Prepare a deep frying pan with thick walls and bottom. Wash and dry the dill and parsley.
Картофель помойте и почистите. Сало разморозьте в холодильнике в течение 2 часов, помойте. Чеснок почистите. Подготовьте глубокую сковороду с толстыми стенками и дном. Укроп и петрушку помойте и обсушите.
Prepare all ingredients. Cut the lard into slices 1 cm thick. Squeeze out the garlic. Cut the potatoes into thin pieces 0.5 cm thick.
Подготовьте все ингредиенты. Сало нарежьте ломтиками толщиной 1 см. Чеснок выдавите. Картофель порежьте тонкими брусками толщиной 0,5 см.
Render out the lard. Place lard in a cold frying pan and place over medium heat. Fry lard for 5 minutes. Add garlic, black pepper and nutmeg. Increase heat to high.
Вытопите сало. На холодную сковороду выложите сало, поставьте на средний огонь. Обжаривайте сало 5 минут. Добавьте чеснок, черный перец и мускатный орех. Увеличьте огонь до сильного.
Fry the potatoes. Add potatoes to a heated frying pan with lard. Fry the potatoes over high heat for 15 minutes, stirring every 5 minutes. Add salt and mix well.
Пожарьте картофель. В разогретую сковороду к салу добавьте картофель. Обжаривайте картофель на сильном огне 15 минут, перемешивая каждые 5 минут. Посолите, хорошо перемешайте.
Finely chop the dill and parsley. Serve potatoes with lard, garnishing them with fresh herbs.
Укроп и петрушку мелко покрошите. Подавайте картофель с салом, украсив его свежей зеленью.