In Russia, fried bread in egg is called croutons, in Germany - Arme Ritter, in France - Pain Perdu, and in the USA - French Toast. Just like the names, there are a lot of options for preparing croutons: with herbs, cheese, eggs, garlic, sugar. Depending on the recipe, croutons are served with soup, beer, as an independent snack or for dessert. For everyone's favorite breakfast - bread in an egg - a yesterday's loaf is ideal, which can be either fried in a frying pan or baked in the oven.
В России жареный хлеб в яйце известен как гренки, в Германии — Arme Ritter, во Франции — Pain Perdu, а в США — French Toast. Как и сами названия, существует множество способов приготовления гренок: с травами, сыром, яйцом, чесноком, сахаром. В зависимости от рецепта их подают к супу, пиву, как самостоятельную закуску или на десерт. Для любимого завтрака — хлеба в яйце — отлично подходит вчерашний батон, который можно обжарить на сковороде или запечь в духовке.
Steps / Шаги:
Wash the eggs and orange. Remove the zest from the orange. Cut the loaf into slices.
Яйца и апельсин помойте.С апельсина снимите цедру. Батон порежьте ломтиками.
Prepare all ingredients. Whisk eggs, milk, salt, vanilla sugar and orange zest in a bowl.
Подготовьте все ингредиенты. Смешайте при помощи венчика в миске яйца, молоко, соль, ванильный сахар и цедру апельсина.
Fry the croutons. Melt butter in a frying pan. Dip each piece of loaf into the egg mixture and fry in a frying pan over medium heat for 2-3 minutes on each side.
Обжарьте гренки. Растопите на сковороде сливочное масло. Каждый кусок батона обмакните в яичную смесь и обжарьте на сковороде на среднем огне по 2-3 минуты с каждой стороны.
Serve egg-wrapped bread with a cup of cocoa for breakfast. Squeeze the juice from the orange zest and serve.
Подавайте хлеб в яйце с чашкой какао на завтрак. Из использованного для цедры апельсина выжмите сок и подайте к столу.