Rinse the meat and cut into large pieces. Peel the onion, wash it and cut it into small cubes. Wash the rice. Peel and wash the garlic. In a blender, grind and mix garlic cloves, ginger, nutmeg, chili, cumin, cardamom. Wash the parsley, dry it and chop it finely.
Мясо промойте и нарежьте крупными кусками. Лук почистите, помойте и нарежьте небольшими кубиками. Рис помойте. Чеснок почистите и помойте. В блендере измельчите и смешайте зубчики чеснока, имбирь, мускатный орех, чили, зиру, кардамон. Зелень петрушки помойте, обсушите и мелко нарежьте.
Marinate the meat. Place the chopped pieces of lamb in a bowl, add 100g of yogurt, a mixture of chopped spices, salt and mix well. Place in the refrigerator for 2 hours.
Замаринуйте мясо. Уложите в миску нарезанные куски баранины, добавьте 100г йогурта, смесь измельченных пряностей, соль и хорошо перемешайте. Поставьте на 2 часа в холодильник.
Fry the onion. Heat 20 g of ghee in a frying pan and add onion. Fry until onions are crisp, then drain on paper towels to drain excess oil.
Пожарьте лук. На сковороде разогрейте 20 г топленого масла и выложите лук. Обжаривайте, пока лук не станет хрустящим, затем выложите на бумажное полотенце и дайте стечь лишнему жиру.
Cook the meat. Place a deep frying pan on the fire and add 60 g of melted butter. Add bay leaves and fry them for 1 minute. Then place the marinated meat with spices in a frying pan, add salt, reduce heat and simmer for 45-50 minutes, stirring occasionally.
Приготовьте мясо. Поставьте на огонь глубокую сковороду и добавьте 60 г топленого масла. Положите лавровые листья и обжарьте их 1 минуту. Затем в сковороду выложите маринованное мясо со специями, посолите, убавьте огонь и тушите 45-50 минут, периодически помешивая.
Cook the rice. Place the washed rice in a saucepan, add salt to taste and fill it with cold water. Place on the fire and cook until half cooked.
Сварите рис. Засыпьте вымытый рис в кастрюлю, добавьте соль по вкусу и залейте его холодной водой. Поставьте на огонь и варите до полуготовности.
Make the biryani gravy. In a bowl, add the remaining yogurt, ghee, water and salt. Mix.
Сделайте соус для бирьяни. В миску добавьте оставшийся йогурт, топленое масло, воду и соль. Смешайте.
Prepare biryani. Place rice in a frying pan with meat, pour in sauce, sprinkle with onions and cover with a lid. Place on medium heat and leave for about 35-40 minutes.
Приготовьте бирьяни. В сковороду с мясом выложите рис, залейте соусом, посыпьте луком и накройте крышкой. Поставьте на средний огонь и подержите около 35-40 минут.
Sprinkle the biryani with parsley before serving.
Перед подачей посыпьте бирьяни зеленью петрушки.