Sift the flour. Warm the water slightly. Peel, wash and finely chop the onion. Wash, peel and finely chop the sweet peppers, chili peppers and garlic. Preheat the oven to 180 degrees, line a baking tray with baking paper. Wash and chop the cilantro, set aside some for serving.
Муку просейте. Воду слегка подогрейте. Лук почистите, помойте и мелко нарежьте. Сладкий перец, перец чили и чеснок помойте, почистите и мелко нарежьте. Духовку разогрейте до 180 градусов, противень застелите бумагой для выпечки. Кинзу помойте и нарежьте, отложите часть для подачи.
Make the dough. In a bowl, mix sifted flour, dry yeast, salt, oil and pour in warm water. Knead until smooth, cover with a towel and put in a warm place for 1 hour to rise.
Сделайте тесто. В миске смешайте просеянную муку, сухие дрожжи, соль, масло и влейте теплую воду. Замесите до однородного состояния, накройте полотенцем и уберите в теплое место на 1 час для подъема.
Prepare the filling. Heat the oil in a frying pan, add the onion, cumin and fry until the onion is soft. Add bell pepper, chili pepper, garlic and fry for another 2 minutes. Place the minced lamb in the pan and fry for 10-15 minutes. Add tomato paste, salt, pepper and sugar to taste. Fry for about 5 minutes, remove from heat and add cilantro.
Приготовьте начинку. На сковороде разогрейте масло, выложите лук, зиру и жарьте до мягкости лука. Добавьте сладкий перец, перец чили, чеснок и обжаривайте еще 2 минуты. Выложите в сковороду бараний фарш и жарьте 10-15 минут. Добавьте томатную пасту, соль, перец и сахар по вкусу. Жарьте около 5 минут, снимите с огня и добавьте кинзу.
Form boats with minced meat. Knead the dough with your hands and divide into 2 equal parts. Roll each part into a long oval and place on a baking sheet. Place a thin layer of filling on top of each part, retreating 2-3 centimeters from the edges. Fold the edges of the dough and form a long boat. Brush the pide with olive oil.
Сформируйте лодочки с фаршем. Тесто обомните руками и разделите на 2 равные части. Каждую часть раскатайте в длинный овал и переложите на противень. Поверх каждой части выложите тонким слоем начинку, отступая от краев на 2-3 сантиметра. Края теста подогните и сформируйте длинную лодочку. Пиде смажьте оливковым маслом.
Bake the pide. Place the baking sheet in the preheated oven and bake for 15-20 minutes until done. Check the readiness of the dough with a wooden stick.
Испеките пиде. Противень поставьте в разогретую духовку и выпекайте 15-20 минут до готовности. Готовность теста проверьте деревянной палочкой.
Cut the pide into several pieces, sprinkle with parsley and serve. If desired, you can sprinkle with a little lemon juice.
Пиде разрежьте на несколько частей, посыпьте петрушкой и подавайте к столу. По желанию можно сбрызнуть небольшим количеством лимонного сока.