Rinse cilantro, parsley and dill under cold water. Dry it. Peel the garlic. Sift the flour through a sieve.
Зелень кинзы, петрушки и укропа промойте под холодной водой. Обсушите ее. Чеснок очистите от шелухи. Муку просейте через сито.
Prepare the dough. Mix matsoni, water, soda and salt. Knead the dough, adding flour in portions - watch the consistency of the dough, it should not stick to your hands or the table. Set the dough aside.
Приготовьте тесто. Смешайте мацони, воду, соду и соль. Замесите тесто, добавляя муку порционно — смотрите на консистенцию теста, оно не должно липнуть к рукам и столу. Отложите тесто в сторону.
Make the filling. Grate the cheeses on a coarse grater, chop the parsley, cilantro and dill with a knife. Mix the ingredients. There should be approximately the same amount of dough and filling.
Сделайте начинку. Сыры натрите на крупной терке, зелень петрушки, кинзы и укропа нарубите ножом. Перемешайте ингредиенты. Теста и начинки должно получиться примерно одинаковое количество.
Fashion the khychins. Divide the dough into small pieces. Roll the balls and mash them into cakes. Place a filling in the center of each and gather the edges of the dough in a circle. Flatten the molded ball with your palm, and then roll it out with a rolling pin into a cake 3-5 mm thick. Pierce each of them with a fork so that the khychins do not inflate during frying.
Вылепите хычины. Разделите тесто на небольшие кусочки. Скатайте шарики и разомните их в лепешки. Положите в центр каждой начинку и соберите края теста по кругу. Слепленный шар приплюсните ладонью, а затем раскатайте с помощью скалки в лепешку толщиной 3-5 мм. Проткните каждую из них вилкой, чтобы во время жарки хычины не надувались.
Bake the cakes. Heat a frying pan without oil. Bake each khychin for 1.5-2 minutes on each side until golden brown.
Испеките лепешки. Сковороду разогрейте без масла. Выпекайте каждый хычин по 1,5-2 минуты с каждой стороны до золотистого цвета.
Make the sauce. Finely chop the dill and place in a bowl. Crush the garlic in a press and add to the greens. Pour all the matsoni and mix.
Сделайте соус. Зелень укропа мелко порубите и положите в миску. Чеснок раздавите в прессе, добавьте к зелени. Залейте все мацони и перемешайте.
Brush the finished khychins with melted butter and place them in a pile on a plate. Before serving, the entire stack can be cut into four pieces. Serve the sauce in a separate bowl.
Готовые хычины смжьте растопленным сливочным маслом и сложите на блюдо стопкой. Перед подачей всю стопку можно разрезать на четыре части. Подайте в отдельной пиале соус.