Wash and peel the potatoes. Then boil it and pass through a meat grinder. Remove the whey from the refrigerator - it should be at room temperature. Sift the flour.
Картофель помойте и очистите. Затем его отварите и пропустите через мясорубку. Сыворотку достаньте из холодильника — она должна стать комнатной температуры. Просейте муку.
Knead the dough. Mix whey, water, salt, soda and add flour. Knead soft dough. Beat it a little on the table so that it becomes more elastic and stops sticking to your hands.
Замесите тесто. Смешайте сыворотку, воду, соль, соду и добавьте муку. Замесите мягкое тесто. Побейте его немного об стол, чтобы оно стало эластичнее и перестало липнуть к рукам.
Prepare the filling. Grate the cheese. Mix potatoes and cheese, lightly salt.
Подготовьте начинку. Сыр натрите на терке. Смейшате картофель и сыр, слегка посолите.
Make some khychins. Divide the dough into 12 balls with a diameter of 4-5 cm. Roll out each of them. Divide the filling into the same number of parts. Place it in the middle of each flatbread. Gather and pinch the edges of the dough over the filling. Make a cake out of the ball. Carefully roll it out with a rolling pin to a thickness of 3-5 mm.
Слепите хычины. Разделите тесто на 12 шариков диаметром 4-5 см. Раскатайте каждый из них. На столько же частей разделите начинку. Выложите ее на середину каждой лепешки. Соберите и защипните края теста над начинкой. Из шарика сделайте лепешку. Аккуратно раскатайте ее скалкой до толщины 3-5 мм.
Fry the tortillas. Place one khychin in a preheated dry frying pan and fry over medium heat until the flatbread is browned. Then turn it over to the other side and fry for another 1-2 minutes. If the khychin begins to swell too much, pierce it with something sharp. Transfer the finished flatbread to a plate. Fry the rest of the khychin in the same way.
Пожарьте лепешки. Положите один хычин на разогретую сухую сковороду и жарьте на среднем огне, пока лепешка не подрумянится. Затем переверните ее на другую сторону и жарьте еще 1-2 минуты. Если хычин начнет сильно раздуваться, проткните его чем-нибудь острым. Готовую лепешку переложите на тарелку. Так же пожарьте остальные хычины.
Grease each flatbread with butter and cut into four pieces. Serve with ayran.
Каждую лепешку смажьте сливочным маслом и разрежьте на четыре части. Подавайте с айраном.