Rinse the meat and dry with a clean cloth towel. Wash the Chinese cabbage leaves and cut off the thick lower part. Wash the green onions and dry on a paper towel. Chop the feathers of one onion for serving. Wash the egg and separate the white from the yolk. Peel the garlic clove. Finely chop the Chinese cabbage and squeeze out excess moisture. Chop the pork very finely. Chop the garlic clove and green onion with a knife. Prepare cling film, a wide board, a rolling pin, containers for mixing ingredients and a deep frying pan.
Промойте мясо, обсушите чистым тканевым полотенцем. Вымойте листья пекинской капусты, отрежьте нижнюю толстую часть. Помойте зеленый лук и высушите на бумажном полотенце. Перья одной луковицы нарубите для подачи. Вымойте яйцо и отделите белок от желтка. Почистите зубчик чеснока. Мелко нарубите пекинскую капусту и отожмите ее от лишней влаги. Очень мелко нарежьте свинину. Измельчите ножом зубчик чеснока и зеленый лук. Приготовьте пищевую пленку, широкую доску, скалку, емкости для смешивания ингредиентов и глубокую сковороду.
Knead the gyoza dough. Combine wheat and rice flour, corn and potato starch, baking powder and salt in a bowl. Add egg white and stir. Mix water and sesame oil, add them to the dough and continue kneading until the dough becomes smooth and elastic. If necessary, you can also add wheat flour. Wrap the dough in cling film and leave for 30 minutes at room temperature.
Замесите тесто для гедза. Соедините в миске пшеничную и рисовую муку, кукурузный и картофельный крахмал, разрыхлитель и соль. Добавьте яичный белок и размешайте. Смешайте воду и кунжутное масло, добавьте их в тесто и продолжайте вымешивать, пока тесто не станет гладким и эластичным. При необходимости можете еще добавлять пшеничнную муку. Заверните тесто в пищевую пленку и оставьте на 30 минут при комнатной температуре.
Make minced meat for dumplings. Mix cabbage, pork, garlic and green onions, add sesame oil, soy and fish sauces, pepper and salt, mix everything until smooth.
Сделайте фарш для пельменей. Смешайте капусту, свинину,чеснок и зеленый лук, добавьте кунжутное масло, соевый и рыбный соусы, перец и соль, все перемешайте до однородной массы.
Make gyoza dumplings. Sprinkle the table with starch. Roll out the dough into a thin layer and cut out circles with a diameter of 10 cm. Using a teaspoon, lay out the minced meat, moisten the edges of the dough with water and mold them, making equal folds along the edge, trim off the excess dough with scissors.
Слепите пельмени гедза. Присыпьте стол крахмалом. Раскатайте тесто в тонкий пласт и вырежьте круги диаметром 10 см. С помощью чайной ложке выложите фарш, смочите края теста водой и слепите их, сделав равные защипы-складки по краю, лишнее тесто обрежьте ножницами.
Prepare gyoza. Heat sesame oil in a frying pan, add a little starch and fry the gyoza until golden brown for 3-4 minutes. Add a thin layer of water to the bottom of the pan and cook the dumplings, covered, until they become translucent. Add a little more water if necessary.
Приготовьте гедза. Разогрейте в сковороде кунжутное масло, добавьте немного крахмала и обжарьте гедза до золотистого цвета в течение 3-4 минут. Добавьте на дно сковороды тонким слоем воду и готовьте пельмени под крышкой, пока они не станут прозрачными. При необходимости добавьте еще немного воды.
Serve Japanese gyoza dumplings on a wide platter, sprinkled with chopped green onions. Place a gravy boat with soy sauce in the center of the dish, and place wooden chopsticks along the edge.
Подавайте японские пельмени гедза на широком блюде, посыпав резаным зеленым луком. В центр блюда поставьте соусник с соевым соусом, по краю выложите деревянные палочки для еды.