Prepare a mixer and a deep rectangular baking dish. Grease the mold with a small amount of vegetable oil. Wash the eggs. Cool the butter in the refrigerator and remove the milk so that it is at room temperature by the time the yeast dissolves. Sift the flour through a fine sieve 2-3 times.
Приготовьте миксер и глубокую прямоугольную форму для выпечки. Смажьте форму небольшим количеством растительного масла. Вымойте яйца. Масло охладите в холодильнике, а молоко достаньте, чтобы оно к моменту растворения дрожжей было комнатной температуры. 2-3 раза просейте муку через мелкое сито.
Knead the brioche dough. Dissolve the yeast in the milk and wait until it is completely dissolved. Combine flour, sugar and salt, break eggs into the mixture and stir. Add the yeast and milk and knead the mixture with a mixer using the dough hook attachment for 10 minutes. Add butter to the dough in portions and mix with a mixer until the dough becomes soft, loose, but homogeneous.
Замесите тесто для бриоши. Разведите дрожжи в молоке, дождитесь, пока они полностью растворятся. Соедините муку, сахар и соль, разбейте в смесь яйца и размешайте. Добавьте дрожжи с молоком и месите смесь миксером с помощью насадки для теста в виде крюка в течение 10 минут. Порционно добавляйте в тесто сливочное масло и замешивайте миксером, пока тесто не станет мягким, рыхлым, но однородным.
Finish preparing the dough. Continue kneading the dough with the mixer, gradually increasing the speed, for about 20 more minutes, until all the dough comes together on the hook of the attachment. Remove the dough from the attachment and press it into a ball with your hands. Place the dough in a deep, wide container and leave in a warm place for 1 hour. Then punch down the risen dough, shape into a ball, cover with film or a towel and refrigerate for 7-8 hours.
Завершите приготовление теста. Продолжайте месить тесто миксером, постепенно увеличивая скорость, еще около 20 минут, пока все тесто не соберется на крюк насадки. Снимите тесто с насадки и сомните руками в шар. Положите тесто в глубокую широкую емкость и оставьте в теплом месте на 1 час. Затем обомните поднявшееся тесто, придайте форму шара, накройте пленкой или полотенцем и поставьте в холодильник на 7-8 часов.
Shape into brioche. Divide the dough into 6-8 pieces and quickly roll them into balls. Place the balls in the mold, cover and place in a warm place for 2-3 hours. Make sure that the dough does not rise too much and does not go over the edges of the pan.
Придайте форму бриоши. Разделите тесто на 6-8 частей и быстро скатайте их в шары. Выложите шары в форму, накройте и поставьте в теплое место на 2-3 часа. Следите за тем, чтобы тесто не слишком поднялось и не вышло за края формы.
Bake the brioche. Preheat the oven to 170 degrees, brush the dough with vegetable oil using a pastry brush and bake for 35-40 minutes until the brioche is risen and golden brown. Remove the brioche from the oven, cool slightly, remove from the pan and separate from each other.
Испеките бриошь. Разогрейте духовку до 170 градусов, помажьте тесто растительным маслом с помощью кулинарной кисточки и выпекайте в течение 35-40 минут, пока бриоши не поднимутся и не приобретут золотисто-коричневый оттенок. Достаньте бриоши из духовки, слегка остудите, выньте из формы и отделите друг от друга.
Serve hot, fresh brioche for breakfast - cut it into slices, brush them with butter and cover them with apricot jam.
Подайте горячую свежую бриошь к завтраку — нарежьте ее на ломтики, смажьте их сливочным маслом и покройте абрикосовым джемом.