Prepare the mushrooms: wash them, remove the top layer of skin from the mushroom cap, and renew the cut of the mushroom stem. Remove the egg from the refrigerator. Sift the flour through a fine sieve.
Подготовьте грибы: промойте их, снимите верхний слой кожицы со шляпки гриба, обновите срез ножки гриба. Яйцо достаньте из холодильника. Муку просейте через мелкое сито.
Prepare the mushroom batter: break an egg into a bowl, add salt, ground pepper, sugar, flour and soy sauce. Mix everything until smooth.
Приготовьте кляр для грибов: в миску разбейте яйцо, добавьте соль, молотый перец, сахар, муку и соевый соус. Всё перемешайте до однородной массы.
Heat a saucepan with vegetable oil. Season the mushroom caps and dip them into the prepared batter, then deep-fry them for 3-4 minutes until golden brown.
Разогрейте сотейник с растительным маслом. Приправьте шляпки грибов и окуните их в готовый кляр, затем обжарьте их во фритюре 3-4 минуты до румяной корочки.
Serve the champignons sprinkled with sesame seeds and finely chopped fresh herbs. Hot sauce, blue cheese or cheese topping would also work well.
Подавайте шампиньоны, посыпав кунжутом и мелко нарубленной свежей зеленью. Острый соус, сыр с голубой плесенью или сырный топпинг также будут кстати.