Conveniently place the products you need on your desktop. Clean the garlic heads from dirt and remove the top scales. Prepare clean, sterilized 0.5 liter jars and screw caps.
Удобно расположите на рабочем столе нужные продукты. Головки чеснока очистите от загрязнений, снимите верхние чешуйки. Приготовьте чистые стерилизованные баночки объемом 0,5 л и винтовые крышки.
Prepare the garlic heads for marinating. Boil water, add a little salt, and scald the heads of garlic with boiling water. Place on a sieve, cool under running water and place in jars.
Подготовьте чесночные головки к маринованию. Вскипятите воду, немного посолите, ошпарьте кипятком головки чеснока. Откиньте на сито, остудите под проточной водой и разложите по банкам.
Prepare the marinade. Combine half a glass of water with vinegar, add salt, sugar, cinnamon, bay leaf, black peppercorns and allspice. Place on fire, boil, cool to room temperature.
Приготовьте маринад. Полстакана воды соедините с уксусом, добавьте соль, сахар, корицу, лавровый лист, горошины черного и душистого перца. Поставьте на огонь, вскипятите, остудите до комнатной температуры.
Marinate the garlic. Pour the cooled marinade over the garlic, close the container with screw caps and store in the refrigerator.
Замаринуйте чеснок. Остывшим маринадом залейте чеснок, закройте тару винтовыми крышками и уберите на хранение в холодильник.
Armenian pickled garlic goes well with meat dishes, such as barbecue.
Маринованный чеснок по-армянски отлично сочетается с мясными блюдами, например, с шашлыком.