Prepare ingredients for cooking plums with garlic. Wash the plum. Cut each fruit in half, but not completely. So that the drain closes. Remove the pit. Peel the garlic. Prepare the jars. Wash them with soda solution and sterilize. Boil the lids.
Подготовьте продукты для приготовления сливы с чесноком. Сливу помойте. Каждый плод разрежьте пополам, но не полностью. Так, чтобы слива закрывалась. Извлеките косточку. Чеснок очистите от шелухи. Приготовьте банки. Промойте их содовым раствором, простерилизуйте. Прокипятите крышки.
Make the marinade. Pour sugar and salt into a saucepan with water, pour in vinegar. Stir and wait until it boils.
Сделайте маринад. Насыпьте сахар и соль в кастрюлю с водой, влейте уксус. Перемешайте, дождитесь кипения.
While the marinade is boiling, prepare the fruit. Place garlic in each plum (if the slices are large, cut them).
Пока маринад закипает, подготовьте фрукты. Положите в каждую сливу чеснок (если дольки большие, разрежьте их).
Prepare pickled plums. Place 2 allspice peas and cloves in each jar. Place the prepared plum on top. Pour the marinade, just removed from the heat, over the fruits in the jars. Cover with lids and leave for 30 minutes. Then pour the marinade into a saucepan, boil again and again pour the marinade into the contents of the jars. Immediately seal the jars with lids. Wrap them in a warm blanket and leave them until they cool completely at room temperature for 8-10 hours.
Приготовьте маринованные сливы. В каждую банку положите по 2 горошины душистого перца и гвоздики. Сверху уложите подготовленную сливу. Маринадом, только что снятым с огня, залейте фрукты в банках. Прикройте крышками и оставьте на 30 минут. Затем маринад слейте в кастрюлю, снова вскипятите и опять залейте маринадом содержимое банок. Немедля закатайте банки крышками. Укутайте их теплым одеялом, оставьте до полного остывания при комнатной температуре на 8-10 часов.
Serve the prepared pickled plums with garlic with the meat.
Подавайте готовую маринованную сливу с чесноком к мясу.