Prepare ingredients for pickled cabbage with beets. Clean the cabbage - remove the top leaves and stalks. Cut into squares. Peel the beets and carrots and cut into thin strips. Remove the husks from the garlic and cut into thin slices. Finely chop the hot pepper.
Подготовьте продукты для маринованной капусты со свеклой. Почистите капусту — удалите верхние листья и кочерыжку. Нарежьте на квадраты. Свеклу и морковь очистите и нарежьте тонкой соломкой. С чеснока снимите шелуху, нарежьте тонкими ломтиками. Жгучий перец мелко нашинкуйте.
Prepare the vegetables. Mix cabbage, beets, carrots, hot peppers and garlic, transfer the products into a 3-liter jar.
Подготовьте овощи. Смешайте капусту, свеклу, морковь, жгучий перец и чеснок, переложите продукты в 3-х литровую банку.
Make the marinade. Pour water into the pan, add salt, sugar, pepper and bay leaf. Boil for 10 minutes. Remove the pepper and bay leaf and add the vinegar.
Сделайте маринад. В кастрюлю налейте воду, добавьте соль, сахар, перец и лавровый лист. Кипятите 10 минут. Извлеките перец и лавровый лист, добавьте уксус.
Prepare pickled cabbage with beets. Pour the hot marinade over the vegetables in the jar. Let cool, cover with a plastic lid and put in the refrigerator for a day.
Приготовьте маринованную капусту со свеклой. Горячим маринадом залейте овощи в банке. Дайте остыть, закройте полиэтиленовой крышкой и уберите в холодильник на сутки.
Serve pickled cabbage with beets as an independent appetizer or as part of salads.
Подавайте маринованную капусту со свеклой как самостоятельную закуску или в составе салатов.