Wash and peel the beets. Cut the beets into strips. Remove the top leaves from the cabbage. Remove the stalk from the cabbage and cut the leaves into medium pieces. Peel the garlic cloves. Prepare clean and dry jars for pickling cabbage.
Помойте и почистите свеклу. Свеклу порежьте соломкой. У капусты снимите верхние листья. Удалите кочерыжку из капусты, нарежьте листья средними кусками. Очистите зубчики чеснока. Подготовьте чистые и сухие банки для маринования капусты.
Place ingredients in jars. Place the cabbage in the jars first, then the beets, garlic, bay leaf and pepper.
Уложите ингредиенты в банки. Уложите в банки сначала капусту, затем свеклу, чеснок, лавровый лист и перец.
Prepare the brine. Pour water, vinegar, oil into the pan, add sugar and salt, then mix everything and put on medium heat. Bring to a boil and cook for 2 minutes, then pour the liquid into the jars and let cool. Close the jars with lids and refrigerate for 24 hours.
Приготовьте рассол. Налейте в кастрюлю воду, уксус, масло, добавьте сахар и соль, затем всё перемешайте и поставьте на средний огонь. Доведите до кипения и поварите 2 минуты, а затем залейте жидкость в банки и дайте остыть. Закройте банки крышками и уберите в холодильник на 24 часа.
Pickled cabbage goes great with potatoes - serve the appetizer with a serving of fried potatoes.
Маринованная капуста отлично подходит к картофелю — подайте закуску с порцией жареной картошки.