Prepare ingredients for cooking duck with sauerkraut in the oven. Scorch the bird to remove excess feathers and fibers, remove the sebaceous glands on the tail, cut off the excess skin on the throat. Wash the carcass thoroughly and dry with paper towels. Peel the garlic and pass through a press. Peel the onion and chop finely. Wash the apples and cut them into cubes.
Подготовьте продукты для приготовления утки с квашеной капустой в духовке. Птицу опалите от лишних перьев и ворсинок, удалите сальные железы на хвосте, срежьте лишнюю шкурку на горле. Тушку тщательно вымойте и обсушите бумажными салфетками. Почистите чеснок, пропустите через пресс. Лук почистите, мелко нашинкуйте. Яблоки помойте, нарежьте кубиками.
Marinate the duck. Mix vegetable oil, garlic, salt, sugar and pepper. Mix well until the salt and sugar dissolve. Rub the duck with marinade on all sides and inside too. Wrap in cling film and refrigerate for 6-8 hours.
Замаринуйте утку. Смешайте растительное масло, чеснок, соль, сахар и перец. Хорошо перемешайте до растворения соли и сахара. Натрите утку маринадом со всех сторон и внутри тоже. Оберните пищевой пленкой, уберите в холодильник на 6-8 часов.
Prepare the filling. Fry the onion in a frying pan in oil over high heat for 2-3 minutes until it becomes translucent. Add sauerkraut and apples. Pour in white wine, add a pinch of sugar and black pepper. Add some salt. Stir and simmer over medium heat for 10 minutes. Remove the pan from the stove and cool the filling slightly.
Приготовьте начинку. Обжарьте лук на сковороде в масле на сильном огне 2-3 минуты, пока он не станет прозрачным. Добавьте квашеную капусту и яблоки. Влейте белое вино, добавьте щепотку сахара и черного перца. Посолите. Перемешайте, тушите на среднем огне 10 минут. Снимите сковороду с плиты и немного остудите начинку.
Cook duck with sauerkraut in the oven. Stuff the duck with the stew stuffing. Secure the duck's belly with toothpicks or sew with thread. Place the bird in a baking dish. Cover with foil. Bake at 180-200 degrees for 1.5-2 hours. After this, remove the foil and grease the carcass with the fat that was rendered during the cooking process. Wrap the legs and wings with foil to prevent them from burning. Cook the duck in the oven until it is evenly coated with a crispy golden crust (30-40 minutes).
Приготовьте утку с квашеной капустой в духовке. Нафаршируйте утку тушеной начинкой. Закрепите брюшко утки зубочистками или сшейте нитками. Выложите птицу в форму для запекания. Накройте фольгой. Запекайте при 180-200 градусах 1,5-2 часа. После этого фольгу снимите, тушку смажьте жиром, который вытопился в процессе приготовления. Ножки и крылышки обмотайте фольгой, чтоб они не сгорели. Готовьте утку в духовке до тех пор, пока она равномерно не покроется хрустящей золотой корочкой (30-40 минут).
Place lettuce leaves on a large round plate and place the duck and sauerkraut on top. Serve hot.
Выложите на большую круглую тарелку листья салата, сверху разместите утку с квашеной капустой. Подавайте к столу в горячем виде.