Wash the vegetables. Peel the carrots and grate on a coarse grater. Remove the stalk from the cabbage and thinly slice the cabbage.
Помойте овощи. Почистите морковь и натрите на крупной терке. У капусты удалите кочерыжку и тонко нарежьте капусту.
Place vegetables in jars. Mix cabbage with carrots. Divide the mixture into the jars, pressing down on top so that there is no free space.
Уложите овощи в банки. Капусту смешайте с морковью. Разложите смесь по банкам, придавливая сверху, чтобы не оставалось свободного места.
Prepare the marinade. Place a pan of water over medium heat, add sugar. When the water warms up a little, add salt, vinegar and stir thoroughly. Let the marinade boil and remove it from the stove.
Приготовьте маринад. Поставьте кастрюлю с водой на средний огонь, добавьте сахар. Когда вода немного нагреется, добавьте соль, уксус и тщательно размешайте. Дайте маринаду закипеть и снимите его с плиты.
Marinate the cabbage. Pour the liquid into jars and put them in a dark place for 12 hours. Then close the lids and store in the refrigerator.
Замаринуйте капусту. Разлейте жидкость по банкам и уберите их в темное место на 12 часов. Затем закройте крышками и уберите на хранение в холодильник.
Use cabbage as a complement to meat and potatoes.
Используйте капусту как дополнение к мясу и картофелю.