Rinse the vegetables well, peel the carrots, beets and garlic. Crush the garlic with a knife or squeeze through a press. Remove the top leaves from the cabbage. Cut the chili pepper into pieces. Prepare 4 0.5 liter jars with lids and steam sterilize them.
Хорошо промойте овощи, очистите морковь, свеклу и чеснок. Чеснок раздавите ножом или выдавите через пресс. Снимите с капусты верхние листья. Перец чили нарежьте кусочками. Приготовьте 4 банки объемом 0,5 л с крышками, простерилизуйте их на пару.
Prepare the vegetables. Cut the cabbage into small pieces. Grate the carrots and beets and mix. First place crushed garlic, cabbage, carrots mixed with beets, bay leaf and a piece of pepper in jars. Repeat step-by-step steps until the jar is full.
Приготовьте овощи. Нарежьте капусту небольшими частями. Натрите на терке морковь и свеклу, перемешайте. В банки выкладывайте слоями сначала раздавленный чеснок, капусту, морковь, перемешанную со свеклой, лавровый лист и кусочек перца. Повторяйте пошаговые действия до тех пор, пока банка не заполнится.
Ferment cabbage with beets. Boil the water. Add salt, sugar and peppercorns to it. Remove water from heat and cool. Pour the prepared solution into jars with vegetables, close the lid tightly and place in the refrigerator or any other cold place. The next day, open the jars, press the contents with a press and refrigerate for another 2 days.
Заквасьте капусту со свеклой. Вскипятите воду. Добавьте в нее соль, сахар и перец горошком. Снимите воду с огня и остудите. Вылейте готовый раствор в банки с овощами, плотно закройте крышкой и поставьте в холодильник или любое другое холодное место. На следующий день откройте банки, придавите содержимое прессом и поставьте в холодильник еще на 2 дня.
You can eat ready-made sauerkraut with beets in the form of a salad. Place it on plates and season the dish with sunflower oil.
Употреблять готовую квашеную капусту со свеклой можно в виде салата. Разложите ее по тарелкам, заправьте блюдо подсолнечным маслом.