Wash and finely chop the cabbage, removing the stalk. Cut the cabbage crosswise into 3-4 cm pieces. Peel and grate the carrots on a coarse grater. Prepare 1 0.3 liter jar for cabbage, rinse it with soda. If you plan to harvest cabbage in large quantities, sterilize the jars, seal them tightly and store in a cool place. Peel the walnuts and soak them in cold water for 5-8 hours. This way the nuts will not taste bitter and will taste softer. Wash the greens, dry with paper towels and finely chop.
Промойте и тонко нашинкуйте капусту, удалив кочерыжку. Нарежьте капусту поперек кусочками по 3-4 см. Очистите и натрите морковь на крупной терке. Подготовьте 1 банку 0,3 л для капусты, промойте ее с содой. Если планируете заготавливать капусту в больших количествах, простерилизуйте банки, герметично закройте и храните в прохладном месте. Грецкие орехи почистите и залейте на 5-8 часов холодной водой. Так орехи не будут горчить и станут мягче на вкус. Зелень промойте, обсушите бумажными полотенцами и мелко порубите.
Prepare the brine. Mix salt, sugar and pour boiling water. Stir until dissolved and add vinegar. Leave the liquid to cool.
Приготовьте рассол. Смешайте соль, сахар и залейте кипящей водой. Перемешайте до растворения и влейте уксус. Оставьте жидкость остывать.
Pour the brine into the jar. Using your hands, thoroughly mash the carrots and cabbage and place them in the jar. Pour in warm brine. Pierce the cabbage with a long stick to the very bottom so that excess air comes out and the brine is evenly distributed throughout the jar. The brine should cover the cabbage completely. Tamp it down if necessary.
Налейте рассол в банку. Руками тщательно разомните морковь с капустой и уложите по банку. Влейте теплый рассол. Проткните капусту длинной палочкой до самого дна, чтобы вышел лишний воздух, а рассол равномерно распределился по банке. Рассол должен покрыть капусту полностью. При необходимости утрамбуйте ее.
Let the cabbage steep before preparing the salad. Close the jar with a lid and put it in the refrigerator. After 24 hours the cabbage will be ready. If it turns out to be too sour, rinse it with cold boiled water and squeeze well before preparing the salad.
Дайте капусте настояться перед приготовлением салата. Закройте банку крышкой и уберите в холодильник. Через 24 часа капуста будет готова. Если она получится слишком кислой, перед приготовлением салата промойте ее холодной кипяченой водой и хорошо отожмите.
Start preparing the salad. Add sugar to the pickled cabbage, stir and let stand for a while at room temperature so that the sugar has time to dissolve. Peel and finely chop the onion and add to the cabbage.
Приступите к приготовлению салата. К маринованной капусте добавьте сахар, перемешайте и дайте немного постоять при комнатной температуре, чтобы сахар успел раствориться. Лук очистите и мелко нашинкуйте, добавьте к капусте.
Mix the ingredients. Peel the orange and, running a sharp thin knife between the films of the segments, separate the orange pulp. Cut the slices into small pieces. Pour the drained juice into a salad bowl. Add orange slices to pickled cabbage. Add chopped fresh herbs there. Season with pepper mixture.
Смешайте ингредиенты. Апельсин почистите и, проводя острым тонким ножом между пленками долек, отделите мякоть апельсина. Дольки порежьте небольшими кусочками. Вытекший сок слейте в салатную миску. Добавьте апельсиновые дольки к маринованной капусте. Туда же всыпьте порубленную свежую зелень. Приправьте смесью перцев.
Decorate the salad with nuts. Fry the soaked walnuts in a dry frying pan. Let them cool and chop finely with a knife. Before serving, sprinkle the finished coleslaw with a handful of chopped walnuts.
Украсьте салат орехами. Вымоченные грецкие орехи обжарьте на сухой сковороде. Дайте им остыть и мелко порубите ножом. Перед подачей посыпьте готовый капустный салат горсткой рубленых грецких орехов.
Before serving, pour the finished pickled cabbage salad with aromatic vegetable oil mixed with orange juice.
Готовый салат из маринованной капусты перед подачей к столу полейте ароматным растительным маслом, смешанным с апельсиновым соком.