Remove the skin from the onion. Rinse it with cold water and dry it with a paper towel. Then chop the onion. Peel the potatoes and rinse in cold water. Cut into large slices (stewing time depends on the size of the chopped potatoes). If the sauerkraut turns out to be sour, cover it with cold water and soak for 10 minutes. After soaking, rinse it and squeeze out excess liquid well.
Снимите шелуху с луковицы. Сполосните ее холодной водой и обсушите бумажным полотенцем. Затем измельчите лук. Картофель очистите от кожуры и промойте в холодной воде. Нарежьте крупными ломтиками (от размера нарезанного картофеля зависит время тушения). Если квашеная капуста окажется кислой, залейте ее холодной водой и выдержите 10 минут. После замачивания сполосните ее и хорошо отожмите от лишней жидкости.
Start cooking vegetables. Let the oil heat up in the pan. Add the chopped onion and stir-fry over high heat for 2-3 minutes until slightly translucent. Place the cabbage in the pan with the onions. Stir and reduce heat. Simmer for 10-15 minutes until the cabbage becomes softer.
Приступите к приготовлению овощей. Дайте маслу разогреться в сковороде. Добавьте нарезанный лук и обжарьте, помешивая, на большом огне 2-3 минуты, чтобы он стал слегка прозрачным. Выложите капусту в сковороду с луком. Перемешайте и уменьшите огонь. Тушите 10-15 минут, чтобы капуста стала более мягкой.
Stew potatoes and cabbage. Place the chopped potatoes in a deep, heated frying pan. Pour in boiling water, cover with a lid and bring to a boil. Simmer from the moment it boils for about 10 minutes over low heat. After this, add sauerkraut and onions to the potatoes. Season with ground black pepper. Cover with a lid and simmer over moderate heat for approximately 10 minutes. Stir. If all the liquid has boiled away and the potatoes are not ready yet, add boiling water and simmer until the potatoes are soft.
Потушите картофель и капусту. Нарезанный картофель выложите в глубокую разогретую сковороду. Влейте кипяток, накройте крышкой и доведите до кипения. Тушите с момента закипания около 10 минут на небольшом огне. После этого к картошке добавьте квашеную капусту и лук. Приправьте молотым черным перцем. Накройте крышкой и тушите на умеренном огне приблизительно 10 минут. Перемешайте. Если вся жидкость выкипела, а картофель еще не готов, долейте кипяток и тушите до мягкости картошки.
Serve stewed potatoes with sauerkraut immediately after cooking with a fresh vegetable salad or sour cream.
Тушеный картофель с квашеной капустой подавайте сразу после приготовления с салатом из свежих овощей или сметаной.