Peel the cabbage from the top leaves and remove the stalk, then chop it. Peel and wash the carrots, then chop into thin strips or grate on a fine grater.
Капусту очистите от верхних листьев и удалите кочерыжку, затем нашинкуйте. Морковь почистите и помойте, затем нашинкуйте тонкой соломкой или натрите на мелкой терке.
Prepare the main ingredients. Place the cabbage in a deep bowl, add salt and crush with your hands. Add carrots, peppers and bay leaves to the cabbage, stir and remember again.
Приготовьте основные ингредиенты. Капусту положите в глубокую миску, добавьте соль и помните руками. Добавьте к капусте морковь, перец и лавровый лист, перемешайте и еще раз помните.
Place the cabbage in jars. Place the prepared cabbage in glass jars or pans. Place the cabbage tightly, pressing it lightly with your hand.
Выложите капусту в банки. Подготовленную капусту выложите в стеклянные банки или кастрюли. Укладывайте капусту плотно, слегка приминая ее рукой.
Let the cabbage ferment. Cover the jars with lids and leave at room temperature for 2 days. Once a day, pierce the cabbage with a wooden skewer to release the gases produced during fermentation. After the fermentation process is complete, close the jars with lids and refrigerate for another 1 day.
Поставьте капусту бродить. Банки прикройте крышками и оставьте при комнатной температуре на 2 дня. Один раз в сутки прокалывайте капусту деревянной шпажкой, чтобы выходили газы, образующиеся при квашении. После окончания процесса брожения закройте банки крышками и поставьте в холодильник еще на 1 сутки.
Place the finished sauerkraut, prepared according to the classic recipe, in a salad bowl. To give the snack the right homemade taste, add chopped cucumber and onion, then add lingonberries, stir and pour over vegetable oil.
Готовую квашеную капусту, приготовленную по классическому рецепту, выложите в салатник. Чтобы придать закуске правильный домашний вкус, добавьте порезанный огурец и лук, затем добавьте бруснику, перемешайте и полейте растительным маслом.