To prepare adjika from cucumbers for the winter, prepare the ingredients. Remove the pickles from the brine. Peel the garlic. To serve, wash the bell pepper, remove the grains and cut into slices. Sort the parsley, rinse and separate into leaves. Sterilize the jar and lid for storing adjika.
Чтобы приготовить аджику из огурцов на зиму, подготовьте продукты. Соленые огурцы достаньте из рассола. Чеснок очистите от шелухи. Перец болгарский для подачи помойте и удалите зерна, нарежьте на дольки. Петрушку переберите, промойте и разделите на листочки. Банку и крышку для хранения аджики простерилизуйте.
Chop vegetables for adjika. Grate the pickled cucumbers on a coarse grater, place on cheesecloth and squeeze out excess moisture. Pass the garlic through a press or finely chop.
Измельчите овощи для аджики. Соленые огурцы натрите на крупной терке, выложите на марлю и отожмите лишнюю влагу. Чеснок пропустите через пресс или мелко нарежьте.
Mix the ingredients. Mix cucumbers with garlic, add tomato paste, sunflower oil, black and red pepper and mix thoroughly. Transfer the adjika into a jar and refrigerate to infuse for 12 hours.
Смешайте ингредиенты. Огурцы смешайте с чесноком, добавьте томатную пасту, подсолнечное масло, перец черный и красный и тщательно перемешайте. Переложите аджику в банку и поставьте в холодильник для настаивания на 12 часов.
Serve adjika in a Georgian-style bowl, place the bowl on a dessert plate, and place the bell pepper cut into slices next to it. Place a few parsley leaves on top of the adjika.
Подайте аджику в пиале, оформленной в грузинском стиле, пиалу поставьте на десертную тарелку, рядом положите нарезанный дольками болгарский перец. Сверху на аджику положите несколько листочков петрушки.